Lego za 18 tisíc korun: metrový model Star Wars Star Destroyer má bezmála pět tisíc dílků, začne se prodávat v říjnu

Lego do své série Star Wars přidává další klenot. Od října – pro členy VIP klubu už od 18. září – začne prodávat stavebnici vesmírné lodě Star Wars Imperial Star Destroyer. V češtině mu říká Imperiální hvězdný destruktor a je to opravdu výjimečný kus. I kvůli své ceně 17 999 Kč.

Po složení 4 784 dílků vznikne model, který na délku měří 110 cm, na šířku 66 cm a jeho výška i se stojánkem je 44 cm. Tato loď – Devastator – se objevila v úvodní scéně filmu Star Wars: Nová naděje.

Z průvodního textu víme, že model obsahuje otočné zbraně, naklápěcí radar, obří výfuky, propracovaný povrch. Součástí je také sestavitelná zmenšená verze povstalecké vesmírné lodě Tantive IV. Stavebnice obsahuje také stojánek s informačním štítkem a dvě imperiální minifigurky – důstojníka a člena posádky. Jsou zde také dvě blasterové pistole.

Kdo si stavebnici koupí hned první víkend, získá dvojnásobek VIP bodů: tedy 9 100 místo běžných 4 550.

Jsou to zrovna dva roky, kdy Lego představilo podobný supermodel ze série Star Wars. Tenkrát to byla vesmírná loď Millennium Falcon složená ze 7 541 dílků! Tato stavebnice se stále prodává za 19 900 Kč .

Diskuze (17) Další článek: Facebook spustil seznamku. Tinderu zřejmě nastanou těžké časy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,