Apple

Lékař žaluje Apple. Má problém s detekcí srdeční arytmie v Apple Watch

Schopnost Apple Watch detekovat fibrilaci síní se ukázala pro mnoho jejich majitelů skutečně užitečná. Dr. Joseph Wiesel z New York University však Apple kvůli ní žaluje. Tvrdí, že Apple Watch porušují jeho patent pro metodu detekce nepravidelného srdečního rytmu.

Dr. Joseph Wiesel totiž vlastní patent Metoda a zařízení pro detekci fibrilace síní z roku 2006. Ten umožňuje pacientům v neklinickém prostředí, tedy kdekoli mimo odborná pracoviště, používat tzv. fotopletysmografii, a tou jsou právě osazeny Apple Watch Series 3 a novější.

V žalobě doktor uvádí, že s ním Apple odmítl jednat i poté, co poskytl podrobné informace o jeho „průkopnických krocích“ v monitorování fibrilací síní. Proto žádá soud, aby zablokoval možnost využívat jeho patent ve všech produktech společnosti bez patřičných licenčních poplatků. Domnívá se totiž, že díky této funkci jsou také Apple Watch tolik žádané.

Apple se nevyjádřil. Žaloba může narazit na fakt, že patent vše popisuje pouze v teoretické rovině a neopírá se o žádný specifický hardware, na jehož vývoji se doktor nepodílel.

Zdroj: Bloomberg

Diskuze (12) Další článek: Japonský satelit TSUBAME dosáhl pozoruhodného rekordu na nejnižší oběžné dráze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,