Notebooky | Lenovo | CES 2020

Ohebný displej, stroje pro kreativce a vylepšené Carbony: smršť notebookových novinek od Lenova

  • Lenovo bylo na letošním veletrhu CES hodně vidět
  • Čínský výrobce zde představil pestrou plejádu novinek
  • V tomto přehledu vám ukážeme ty nejzajímavější notebooky

Úplně nové kategorie notebooků

Jedním z výrobců, kteří využili hned první letošní významnou akci v podobě veletrhu CES k prezentaci svých novinek, je čínské Lenovo. Při pohledu na dlouhý seznam nových produktů jistě nejen nám vytane na mysli hláška doktora Chocholouška: „Vy nás ale zásobujete!“ Byly inovovány modely stávajících produktových řad, ale vznikly i zcela nové kategorie. 

K nejzajímavějším nově představeným počítačům určitě patří Lenovo Lenovo ThinkPad X1 Fold s ohebným displejem. Má sice úhlopříčku pouze 13", a tak působí spíše jako malý tablet, ale poběží na něm Windows 10 a uvnitř budou procesory Core od Intelu. 

Klepněte pro větší obrázek
Lenovo ThinkPad X1 Fold

Futuristická novinka by se měla dostat na trh v druhé půlce letošního roku a stát bude 2 499 dolarů (přibližně 69 tisíc korun po přepočtu a zdanění). Stane se zřejmě prvním notebookem s ohebným displejem na trhu, čímž otevře novou kategorii. Bezpochyby Lenovo nezůstane osamoceno, tento trend se totiž snaží tlačit i Intel a Microsoft mu jde naproti s Windows 10X

Další novou cestou jsou počítače určené pro kreativce. To je vedle hráčů další silná cílová skupina náročnějších uživatelů, kterým se dá jít naproti. Už to předvádí Acer se svou řadou ConcetpD a nyní reaguje i Lenovo s řadou Creator. Na konkrétní modely nové řady Creator a další nejzajímavější inovované notebooky se pro lepší přehlednost podíváme na dalších listech. Bude mezi nimi i další zajímavý průkopník: ultramobilní notebook s čipem ARM, konektivitou 5G, výdrží 24 hodin a Windows 10.

Diskuze (3) Další článek: Tesla zvažuje funkci, která dočasně znemožní otevřít dveře. Důvodem jsou častá zranění cyklistů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,