Letadla Boeing 737 mohou mít vadná křídla. Výrobce hasí další průšvih

Po průšvihu s letadly Boeing 737 Max se americký výrobce letadel potýká s dalším problémem, který se týká stejného typu letadla. Tentokrát se ale vztahuje na širší spektrum modelů 737, a to série 737-600, -700, -800 a -900, včetně verzí Max. V křídlech těchto letadel mohou být vadné části, informuje CNN.

Konkrétně se problém týká předních náběhových lišt křídel, které podle posledních zjištění nesplňují u některých letadel předepsané standardy. Boeing proto vyzval aerolinky, aby tuto část nechaly u svých letadel vyměnit. Vadné části by totiž mohly prasknout či jinak selhat před vypršením zaručené životnosti letadla. 

Boeing závadu zjistil v pátek, kdy vyšlo najevo, že jeden z dodavatelů dílů některé součásti nedodal tepelně ošetřené podle požadavků. To následně vedlo k podezření, že by to mohlo mít v případě dílů pro křídla vliv i na bezpečnost. Federální letecká správa (FAA) proto vzápětí vydala doporučení, aby letecké společnosti zkontrolovaly a případně nechaly vyměnit vadné díly do 10 dnů. 

Problém se netýká všech letadel Boeing 737, podezření padá přibližně na 300 letadel, které by mohly být vadnými díly osazeny. 

Diskuze (10) Další článek: Google zažil velký výpadek. Nefungoval vyhledávač, Gmail ani YouTube

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,