Monitory | LCD | AOC

Levně, rychle a bez škubání: AOC má nový monitor se 144Hz obrazovkou a FreeSyncem

Ceny hráčských monitorů příjemně klesají. Ačkoli ty nejlevnější staví na panelech TN, pro herní využití to není až takovou překážkou, ba naopak je rychlost těchto panelů výhodou. Teď s dalším takovým monitorem přichází AOC. Zvládne 144 Hz, podporuje FreeSync a vyjde na 6 429 Kč.

V této cenové kategorii najdeme již konkurenci od Aceru, Samsungu a nově i Iiyamy, kolem sedmi tisíc se prodávají podobné monitory od MSI či HP. Konkurenční tlak funguje a cena postupně padá. Hrát na vyšší frekvenci a s plynulým obrazem už je tak pro hráče snadno dosažitelný standard.

AOC G2590FX je vybaven LCD obrazovkou typu TN s pozorovacími úhly 170° a 160°. Pochlubit se ale může obnovovací frekvencí 144 Hz a odezvou 1 ms. K lepšímu hernímu zážitku pak pomáhá technologie FreeSync, která je dostupná na grafikách AMD a Intel. Nvidia bohužel prozatím tuto technologii nepodporuje.

Obrazovka má 24,5 palců s rozlišením 1920 × 1080 bodů se slušným jasem 400 cd/m². Panel lze naklápět v úhlu -3,5º až +21,5º nebo lze celý podstavec odmontovat a nahradit jiným skrze podporu VESA 100 × 100. Design jde s dobou a rámečky jsou minimalistické.

Monitor je vybaven konektory HDMI 1.4 a Displayport 1.2, pro případ nouze nechybí ani starý analogový D-Sub.

Diskuze (21) Další článek: Microsoft po třech letech překonal Google. Na burze má větší tržní hodnotu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,