Monitory | LCD | HDR | LG | Příslušenství

LG má nová monitorová dvojčata: mají 34" a skvělé parametry, jedno má rádo karty Nvidie, druhé od AMD

LG si připravilo dva zajímavé modely herních monitorů oblíbených parametrů – oba monitory jsou vybaveny prohnutým, ultra širokým panelem s úhlopříčkou 34" a technologii Nano IPS. Rozlišení mají 3440 × 1440 bodů. Vypadají identicky, přesto výrobce musel vyrobit dva oddělené modely – jeden je totiž vybaven technologií G-Sync od Nvidie a druhý FreeSync od AMD.

Oba modely jsou na první pohled identické, ovšem v některých parametrech se přesto liší. Překvapivě model s podporou FreeSync 2.0 vychází z hlediska parametrů lépe, informuje redakce Hexus.

Oba monitory spadají do nové herní řady UltraGear představené na letošní výstavě IFA 2018. Monitory LG 34GK950G a LG 34GK950F jsou první dva modely, které do této nové řady patří. Výrobce slibuje vysoký barevný gamut s pokrytím 98 % DCI-P3 a vysokou obnovovací frekvencí. Odezva panelu má činit 1 ms MBR (Motion Blur Reduction), reálně to bude ale něco kolem 5 ms (GtG).

Rozdíly se ale najdou. Model LG 34GK950F s FreeSync nabídne obnovovací frekvenci 144 Hz, kdežto model s G-Sync pouze 100 Hz s možností si panel přetaktovat na 120 Hz. Model s Freesync dále podporuje DisplayHDR 400 (nečekejte vizuální zázraky, ty přichází až s HDR 1000) a lepší odezvu 1ms MBR. Ve všech ostatních parametrech jsou již oba modely identické.

Právě o něco lepší parametry modelu s FreeSync se podepsaly na tom, že jsou oba modely stejně drahé. Jinak je v podobných případech obvyklé, že jsou modely s G-sync výrazně dražší z důvodu nutnosti platby licence Nvidii. Ceny už se objevily v některých českých e-shopech a pohybují se mezi 33 až 35 tisíci korunami. Monitory budou k dostání za měsíc.

Diskuze (12) Další článek: Jakému uměleckému dílu se podobáte? Google Art Selfie prohlédá tisíce maleb

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,