Apple | iOS | Mobilní aplikace

Lidé si stěžují, že iMessage v iOS 12 rozesílá zprávy špatným lidem

Nová funkce v mobilním operačním systému iOS 12 od Aplplu synchronizuje konverzace napříč několika čísly a emaily, které s lidmi ze svého zařízení máte. Pokud si tedy například píšete s kamarádem na firemním čísle, odpověď se vám může ukázat i v konverzaci na osobním čísle. V teorii to zní dobře, problémem ale je, že spoustě uživatelů funkce nefunguje a způsobuje problémy.

Mezi ty patří hlavně fakt, že iOS 12 mnoha lidem sloučilo konverzace a účty od různých osob, takže vzniká chaos, kdy iMessage rozesílá zprávy jiným lidem než má a naopak příchozí zprávy řadí k jiným kontaktům. V konverzaci s rodiči se objevují zprávy od sourozence a podobně.

Stránka podpory Applu byla v posledních dnech zaplavena stížnostmi lidí na tento problém, jak první zjistil PiunikaWeb.

Asi není třeba psát, jak velká katastrofa podobné míchání konverzací může být, zejména pak ve spojení s rizikem odeslání zprávy jinému příjemci.

Podle stížností na stránce podpory to zatím vypadá, že nejčastější případy špatného sloučení konverzací se týkají rodiny. A také to vypadá, že problém je nějak spojený se sdílením Apple ID.

Správně by totiž každý člověk měl mít vlastní Apple ID, ale to se v reálu neděje. Rodiny často využívají jedno, buď aby rodiče monitorovali aktivitu svých dětí, nebo kvůli sdílení nákupů v App Storu a dalších obchodech. Dost možná tak nejde o bug, ale o výsledek toho, že Apple nepočítal s tím, že lidé používají služby jinak, než bylo zamýšleno.

Nicméně podle zpráv na fóru rodinám, které problém zažívají a zřídily si pro to několik Apple ID, tato varianta mnohdy nepomohla, i když kterým ano. V současné chvíli iOS 12 neposkytuje způsob, jak sloučené konverzace manuálně zase rozdělit.

Apple se na stránce jen krátce zmínil, že problém skutečně způsobuje sdílení Apple ID a že je to očekávané chování systému. Nevysvětluje to ovšem, proč chybné zprávy chodí i lidem, kteří Apple ID s nikým nesdílejí. Na oficiálním vyjádření prý Apple pracuje. Zatím se tak dá říct jen, že pokud iOS 12 plánujete a Apple ID s někým sdílíte, bude jistější si před stažením systému vlastní účet zařídit. Jinak se možná ocitnete uprostřed komunikačního guláše.

Diskuze (22) Další článek: Google Home Mini má novou barvu. V ní se za týden představí i nové Pixely

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,