Klávesnice | Příslušenství | Logitech

Logitech Ergo K860: nová ergonomická klávesnice přináší pohodlnější psaní všemi deseti

Logitech představil novou klávesnici Ergo K860, která netají své ambice konkurovat ergonomickým klávesnicím od Microsoftu. Jedná se o vůbec první prohnutou klávesnici Logitech, jejíž dvě poloviny jsou nakloněny vůči rukám uživatele. Toto provedení by mělo snížit namáhání zápěstí a předloktí a přispět k uvolnění rukou, krku a ramen.

Nová klávesnice je poměrně velká a masivní – její rozměry jsou 233 × 456 × 48 milimetrů a váží 1160 gramů. Součástí balení je také podložka pro odložení zápěstí, která je vyrobena z paměťové pěny a potažená jemnou textilií. Dle výrobce nabízí o 54 % lepší podporu zápěstí a zároveň snižuje jeho ohyb o 25 %.

Zlomená klávesnice od Logitechu

Kromě kompletní sady alfanumerických kláves má klávesnice Logitech Ergo K860 také dostatek prostoru pro klávesové zkratky ovládající přehrávání médií, ovládání hlasitosti, vyhledávání, zamknutí počítače a další funkce a samozřejmě plnohodnotný numerický blok.

Podobně, jako další bezdrátové klávesnice tohoto výrobce, se k počítači připojuje pomocí přiloženého přijímače Unifying Receiver. K instalaci tak stačí jen zapojit přijímač do portu USB-A a zapnout klávesnici.

V případě Ergo K860 nechybí Bluetooth konektivita, díky které lze klávesnici připojit (i bez „kolíčku“) k dalším zařízením – například k tabletu či mobilnímu telefonu. Umožňuje spárování až tří zařízení, mezi kterými lze přepínat pomocí tlačítek Easy-Switch.

Klávesy mají tradiční rozložení, lehký stisk a používají stejný mechanismus jako klávesnice MX Keys a Craft. Díky nastavitelným nožičkám v přední části lze upravovat polohu klaviatury tak, aby vyhovovala práci v sedě i ve stoje. Napájení obstarávají dvě baterie typu AAA, jež by měly vydržet až dva roky provozu.

Logitech Ergo K860

Pojďme se podívat na základní technické specifikace této novinky:

  • Rozměry: 233 × 456 × 48 milimetrů
  • Hmotnost: 1160 gramů
  • Konektivita: USB adaptér a Bluetooth 5.0
  • Napájení: 2× baterie typu AAA
  • Podporované operační systémy: Windows 7, Windows 8, Windows10 a macOS 10.13 nebo novější

Klávesnice Logitech Ergo K860 je již v prodeji na oficiálním webu za 129,99 dolarů, což je v přepočtu asi 3540 Kč vč. DPH. Na českých stránkách Logitechu v tuto chvíli k ještě dispozici není, stejně tak ani v nabídkách místních e-shopů.

Diskuze (33) Další článek: Klimatologové potvrdili, že rok 2019 byl druhý nejteplejší za posledních 140 let. Rekord dál drží rok 2016

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,