Luke Skywalker's Landspeeder: Vznášedlo pro malé rytíře Jedi

Americká firma Radio Flyer se specializuje na výrobu dětských vozítek. V její nabídce naleznete odrážedla, koloběžky, tříkolky, ale i malá elektrická auta. Kupříkladu minulý rok přišla s tesláckým modelem S, určeným právě pro mladistvé řidiče.

Nyní se její „vlajkovou lodí“ stane 27kilová napodobenina vznášedla ze čtvrté epizody Hvězdných válek. Dopravní prostředek, který v Nové naději (1977) používal Luke Skywalker, byl představen v San Diegu na letošním Comic-Conu.

Do novinky o nosnosti 59 kg se vejdou hned dvě děti. Ty mohou využívat 3 různé převody, jež vozidlo rozjedou do rychlosti 3,2 km/h (jednička a zpátečka) či 8 km/h (dvojka). Pohon zajistí 12voltová nabíjecí baterie.

Kromě možnosti řazení nabídne palubní deska i 5 tlačítek, které mají zážitek ještě umocnit. Jedná se o zvuky napodobující start motoru, létání, pískot R2-D2, ale i o hlášky Luka Skywalkera („Mám na obrazovce robota. Přímo před námi. To by mohl být náš R2. Šlápni na to!“) a C3-PO („Někdo se blíží od jihovýchodu. Je jich několik.“). Mimochodem, každý zvukový efekt si v případě zájmu můžete přehrát zde.

I když je 157 cm dlouhý landspeeder původní předloze hodně podobný, jedna důležitá věc mu chybí. Filmová X-34ka se totiž opravdu vznášela nad zemí, zatímco dětská verze využívá obyčejná kola.

Pokud vás tato informace neodradila, tak si někam poznamenejte, že landspeeder bude dostupný v září tohoto roku. Prozatím je možné si ho předobjednat na webech hračkárny Toys „R“ Us. Nejblíže ho lze sehnat v Německu, ale brzy se objeví i v polské verzi e-shopu. Platí však následující pravidlo: jen jedno vznášedlo na jednoho zákazníka. Cena vychází na cca 11 tisíc korun.

Diskuze (7) Další článek: AMD bude prodávat nejvýkonnější chladič Wraith Max i samostatně. Uchladí až 140W procesory

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,