Xiaomi | Hodinky | Gadgety

Měla to být recenze, nakonec je to spíš hejt. Hodinky Nexo se prostě Amazfitu nepovedly

Amazfit dělá skvělé hodinky. Nemají ambice konkurovat funkcemi a aplikacemi našlapaným Apple Watch, na druhé straně spektra však hravě překonávají jednoduché fitness náramky. Mají krásné AMOLED displeje, GPS, měří srdeční tep, spánek, řadu sportovních disciplín, přitom baterie vydrží týden a déle.

Loni na podzim zaujal krásný model Amazfit GTR, který se na trhu přetahuje s koncepčně velmi podobnými Huawei GT2 (resp. Honor Magic Watch 2). Takže jak si mám vysvětlit vznik modelu Amazfit Nexo? Ve videu vypočítávám jeho kontroverze a nedostatky a některé můžete považovat za bezvýznamné, ale když s nimi máte žít, tak to jednoduše otravuje. Tím spíš, že vím, že stejná značka to u jiného (a levnějšího) modelu umí udělat dobře.

Ale hádám, že i informace typu „tudy cesta nevede“ může být při výběru chytrých hodinek užitečná.

 

Je to Xiaomi?

Spíše ne. Značka Amazfit patří firmě Huami, která pro Xiaomi vyrábí populární fitness náramek Mi Band. Xiaomi je jedním z investorů Huami a Huami využívá distribuční kanály firmy Xiaomi (platí to i v České republice). Navíc Xiaomi je přece jen známější značka, proto ji čeští prodejci do označení těchto hodinek rádi přidávají. V extrémním případě se tak můžete setkat se jménem Xiaomi Huami Amazfit Nexo.

 
Diskuze (4) Další článek: Sledujte dnešní start rakety Falcon: Vynese další várku družic satelitního internetu Starlink

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,