Windows 10 | Microsoft Office

Microsoft aktualizuje prehistorický WordPad. Bude obsahovat reklamu na webové Office

Program WordPad je nedílnou součástí Windows již od verze 95 a slouží k základní tvorbě dokumentů. Dostupný je přitom zdarma. Nyní pro něj Microsoft chystá aktualizaci – začne zobrazovat reklamy na webové Office.com.

Poslední větší aktualizace se WordPad dočkal před lety, kdy získal horní pás karet podobně, jako má klasický balík Office či Malování. Od té doby jej Microsoft výrazně neupravoval, svou funkci ale plní a tak není důvod. Slouží hlavně k těm základním úkonům, jako je zobrazování dokumentů či psaní bez pokročilejšího formátování.

Nyní ale podle Rafaela Rivery firma chystá menší změnu – v aplikaci začne zobrazovat pruh s reklamou na webové Office. Prozatím existuje 6 různých variant, všechny ale obsahují tlačítko pro otevření prohlížeče či křížek pro zavření oznámení.

Reklamy jsou i na jiných místech ve Windows

Pro Microsoft je poměrně logické, že se snaží propagovat svůj webový balík Office, který neustále vyvíjí. Dostupný je přitom zdarma a nabízí pokročilejší možnosti, než právě starý WordPad. Z webových aplikací se mu také případně může snadněji dařit získat další předplatitele pro celý balík Office 365.

Se samotnými reklamami uvnitř systému má ale Microsoft již zkušenosti. Například uvnitř aplikací Pošta a Kalendář se nachází klasické reklamní bannery, stejně jako jsou po čerstvé instalaci ve Startu  připnutí zástupci vybraných aplikací. A přímo v aplikaci Fotky se nacházejí uzamknuté funkce, které jsou dostupné až po přihlášení s účtem s aktivním předplatným Office 365.

V lednu Microsoft ukončil podporu Windows 7. O tom a dalších novinkách jsme si povídali v novém Týdnu Živě:

Diskuze (13) Další článek: Ulož.to stále kraluje českému filmovému pirátství. Smazané odkazy nahrazují nové

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,