Bing

Microsoft chce zaujmout na mobilech. Bing přichází s vizuálním vyhledávačem

Microsoft vydává aktualizaci své mobilní vyhledávací aplikace Bing pro Android a iOS. Hlavní novinkou má být možnost vizuálního vyhledávání. V dohledné době pak tuto funkci přidá i do webové aplikace, oznámili vývojářům na oficiálním blogu.

Nyní můžete vyhledávat, nakupovat a dozvědět se více o světě kolem sebe prostřednictvím pořízených fotografií. Nová verze Bingu umí používat fotoaparát telefonu jako další možný vstup pro vyhledávač.

Pokud například na svých cestách narazíte na zajímavou rostlinu, zvíře či historickou památku, stačí ji vyfotit a vyhledat. Bing nejprve pomocí umělé inteligence identifikuje obsah obrázku a poté poskytne relevantní informace a odkazy. „Někdy je téměř nemožné popsat, co chcete hledat pomocí slov,“ říká k novince vedoucí projektu Bing Images Vince Leung.

V případě produktů, jako je oblečení či nábytek, nabídne možnost jejich zakoupení v elektronických obchodech. Řekněme, že se vám líbí bunda vašeho kamaráda, ale neznáte značku a nevíte, kde ji koupil. Stačí nahrát její obrázek do vyhledávacího pole aplikace, označit oblast zájmu a Bing vrátí vizuálně podobné bundy s cenami a podrobnostmi o tom, kde je lze pořídit.

Novinka je k dispozici jak v aplikaci Bing, tak v Microsoft Launcheru. Bohužel pro nás je dostupná pouze v USA a není řečeno, kdy si ji budou moci vyzkoušet uživatelé v jiných zemích. Microsoft prý plánuje v následujících týdnech a měsících přidat do funkce Visual Search další možnosti.

Mobilní aplikace vyhledávače Bing se tak stává přímým konkurentem služby pro rozpoznávání objektů Google Lens. Ta se objevila v roce 2017 v telefonech Pixel, od února letošního roku je dostupná pro všechny telefony jako součást Fotek Google.

Diskuze (4) Další článek: Distribuce digitálního obsahu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,