Microsoft | Windows 10 | Windows Insider

Microsoft již testuje sdílení obrazovky z Androidu na počítač. Zatím jen u vybraných modelů

Snem Microsoftu je propojit mobilní systémy s Windows, k čemuž má nyní o krok blíže. Započal s testováním sdílení obrazovky mezi telefony s Androidem a Windows 10. Funkce je prozatím dostupná pouze pro Insidery a vyžaduje konkrétní hardware.

Nová aktualizace aplikace Váš telefon, která přichází společně s novým sestavením jarní aktualizace Windows, přináší krom možnosti správy SMS a fotografií i funkci ke sdílení obrazovky z telefonu. Po jejím zapnutí tak uvidíte kompletně celou obrazovku a můžete jej ovládat na dálku.

ea6a644a7837a7433b712b54a1fd7261.png
Po zapnutí uvidíte obrazovku svého telefonu.

To se může hodit třeba v případech, kdy služba má pouze mobilní aplikaci, ale vám se nechce brát si telefon do ruky. Otázkou je, jak bude spojení stabilní a použitelné, komunikace probíhá skrze Bluetooth, smartphone tak musíte mít poblíž počítače.

Novinka je dostupná uživatelům v programu Windows Insider s buildem 18356 (19H1), zároveň ale vyžaduje jeden z podporovaných smartphonů s Androidem ve verzi 7 a novější. Na seznam prozatím patří pouze Samsung Galaxy S8, S8+, S9 a S9+. Na straně počítače je pak navíc vyžadována podpora Bluetooth low energy. Prozatím se jedná o Surface Go, seznam by se měl ale postupně rozšiřovat.

Jak funguje aplikace váš telefon ve Windows nyní?

Diskuze (14) Další článek: Itálie zakázala neočkovaným dětem chodit do jeslí a školek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,