Microsoft | Microsoft Store

Microsoft nabídl streamování aplikací. Snadněji je budete moci vyzkoušet

Microsoft vývojářům zpřístupnil novou funkci nazvanou Playable Ads, což bychom mohli přeložit jako „hratelné reklamy“. Za lehce zavádějícím názvem ale není nic jiného než možnost streamovaného spouštění aplikací. To znamená, že uživatel si danou aplikaci spustí, ale nic se mu přitom neinstaluje do zařízení.

Myšlenka streamovaných aplikací není nová a Microsoft není zdaleka první, kdo s tímto nápadem přichází. Samotný princip navíc už běžně funguje a za streamovanou aplikaci lze de facto považovat i aplikaci běžící v prohlížeči. Jenže tady jde přece jen o něco jiného - streamovat se budou aplikace přímo z Windows Store.

396168223
Princip fungování streamovaných aplikací

Playable Ads budou „aplikace na zkoušku“. Pokud někde uvidíte upoutávku na aplikaci a rozhodnete se ji vyzkoušet, kliknete na ni a rovnou se spustí vzdáleně ze serveru. Až po třech minutách interakce přijde výzva k regulérní instalaci.

V současné chvíli musíte v případě kliknutí na upoutávku aplikaci nainstalovat, a když zjistíte, že se vám nelíbí, tak ji zase odinstalujete. Část lidí odpadne už před instalací, další část aplikaci odinstaluje. Řešení by tedy mělo nabídnout pohodlnější cestu k prozkoumávání nových aplikací a může být i nástrojem pro jejich jednorázové krátkodobé použití.

Bude zrovna tohle vzpruha pro Windows aplikace? Asi ne, ale možná se tím alespoň trochu zvýší chuť uživatelů experimentovat a nové aplikace častěji zkoušet.

Pokud jste vývojáři, více informací je na vývojářském blogu.

Diskuze (5) Další článek: Absolutní soukromí neexistuje, tvrdí ředitel FBI

Témata článku: , , , , , , , , , , ,