Microsoft Office

Microsoft nacpe Word, Excel a Powerpoint do jedné společné aplikace Office. Zatím jen na mobilech

Nová mobilní aplikace Office od Microsoftu přinese zásadní změnu - sjednotí doposud samostatné aplikace Word, Excel a Powerpoint do jedné společné. Údajně to má přinést větší přehlednost a efektivitu při práci s dokumenty.

Přínosem má být i fakt, že do mobilu nemusíte instalovat tři samostatné aplikace a ušetří se místo v operační paměti, pokud máte ve zvyku otevírat na střídačku všechny tři aplikace a přepínat se mezi nimi. Přepínání mezi dokumenty nyní nebude probíhat v rámci aplikací a tedy pod taktovkou celého systému, ale v rámci aplikace. Mělo by to být rychlejší. 

Součástí nové aplikace je i „feed“ s historií práce s dokumenty, pokročilé možnosti sdílení a spolupráce, snímání dokumentů fotoaparátem nebo třeba podepisování PDF prstem na displeji. 

Novinka je zatím dostupná jen pro omezený okruh testerů, ale po odladění se počítá s jejím nasazením do běžné nabídky obchodů pro Android a iOS. Samostatné aplikace Word, Excel a Powerpoint by poté měly z app storů zmizet. 

Zdroj: Microsoft

Diskuze (7) Další článek: Čínský výrobce SSD se už chystá na PCI Express 5.0. Kompatibilní řadiče bude mít koncem roku 2020

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,