Microsoft

Microsoft pracuje na webkamerách s rozlišením 4K a Windows Hello

Na zcela nových webkamerách s vysokým rozlišením a pokročilými funkcemi, které plánuje představit příští rok, pracuje Microsoft, informuje web Thurrott. Minimálně jedna z nich by měla přinést autentizační funkci Windows Hello do všech zařízení s Windows 10.

Stane se tak první samostatnou kamerou, která ji bude umět. Doteď toto přihlašování uměly jen kamery vestavěné do notebooků Microsoft Surface. Windows Hello je biometrická bezpečnostní funkce Microsoftu, která pracuje na bázi rozpoznávání obličeje (nebo klasických otisků prstů).

Nová webkamera by také měla být kompatibilní s herními konzolemi Xbox One, které by tak mohly získat zpět funkci, se kterou přišly s koncem Kinectu, tedy že k přihlášení bude stačit projít se před zařízením.

Microsoft ještě musí kamery oficiálně oznámit, ale podle zprávy by měly souviset s USB-C webkamerou, která se bude bude příští rok prodávat společně se Surface Hub 2. Jelikož funguje externě, nikomu nebrání zapojit ji do jakéhokoli zařízení s USB-C a Microsoft ji může prodávat jako samostatný produkt. I to šéf produktové linky Surface Panos Panay v říjnu naznačil.

Diskuze (11) Další článek: Švýcaři postavili kvadrokoptéru, která za letu změní tvar. Zdolá každou škvíru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,