Microsoft | Rozšířená realita | HoloLens

Microsoft začal prodávat HoloLens 2. Helma pro rozšířenou realitu vyjde na 100 tisíc korun

I když nová generace HoloLens 2 byla už poměrně dlouhou dobu k dispozici pro testování mezi většími partnery, nyní už Microsoft spustil oficiální prodej.

Zatímco první generace HoloLens měla zorné pole pouze 34 stupňů, nyní došlo ke zlepšení na 52 stupňů. Uvnitř se rovněž nachází výkonnější čipset Qualcomm Snapdragon 850, který je kombinovaný se specializovaným čipem HPU 2.0 (Holographic Processing Unit).

Pokud si HoloLens 2 budete chtít pořídit, můžete volit ze tří možností. Klasická samostatná helma vyjde na 3 500 dolarů, tedy asi 100 tisíc korun. Nemáte však možnost propojení na Dynamics 365 a systém vzdáleného asistenta. Pokud budete tuto možnost chtít využívat, musíte zvolit variantu s cenovkou 125 dolarů měsíčně za jednoho uživatele. V této ceně je ale i samotná helma, takže se investice rozloží v čase.

Třetí možností je pak vývojářská varianta, která nemůže být nasazena do produkce, ale dostanete k ní 500 dolarový kredit na Azure a na tři měsíce zdarma potřebné pluginy do Unity. Kromě ceny za zařízení (100 tisíc korun) musíte ale i měsíčně platit 100 dolarů. Jeden vývojář je limitován nákupem pouze jednoho zařízení. Součástí balení je ochranný obal a USB-C nabíječka.

Diskuze (2) Další článek: Na předměstí Berlína vyroste další velká Tesla Gigafactory. Bude zásobovat evropský trh

Témata článku: , , , , , , , , ,