Microsoft

Microsoft zakáže nadávání a nahotu. Ve většině svých služeb

Už žádné nadávání „noobům“ na Xbox Live a posílání nahých fotek přes Skype. Microsoft od prvního května aktualizuje podmínky užití většiny svých služeb a do stanov vkládá explicitní zákaz používání urážlivého jazyka, nahoty a dalšího pochybného chování.

„Souhlasem s těmito podmínkami potvrzujete, že budete ctít následující pravidla,“ uvádí nové stanovy. „Služby nebudete používat k šíření nevhodného obsahu a materiálu (například nahoty, pornografie, urážlivého jazyka, násilí nebo kriminální aktivity).“

To v kostce znamená, že pokud děláte něco relativně neškodného, například si se svojí drahou vzdálenou polovičkou posíláte intimnější fotky přes Skype nebo Windows email, může vám firma zablokovat účet. To je totiž trest, který Microsoft při porušení nových podmínek uvádí. Opatření se bude týkat celého Office 365, Skype, Bing, Xbox Live, Windows Mail i Cortany, takže ani nadávání hlasové asistentce nezní jako dobrý nápad.

Jak Microsoft zjistí, že někdo nové podmínky porušil? To není úplně jasné. „Během vyšetřování porušení podmínek si Microsoft vyhrazuje právo zobrazit obsah a posoudit ho. Nemůže ale monitorovat veškeré služby a komunikaci, ani se o to nebudeme snažit,“ uvádí společnost.

Představa, že Microsoft začne blokovat lidi proto, že ve Wordu píšou sprostá slova, je lehce směšná, stejně tak jako již zmíněné perzekuování posílání nahých fotek přes Skype.

Pravděpodobné tak je, že firma bude hlavně reagovat na hlášení ze strany uživatelů. Například u Xbox Live by novinka skutečně mohla pomoci, protože každý, kdo někdy hrál nějakou online hru, ví, jak toxická komunita může být. Stejně tak jak těžké je hulvátské jedince potrestat.

Naskytuje se ale otázka, jestli při kontrolách nebude narušeno soukromí uživatelů.

Top 5 průšvihů Microsoftu: Jaké to jsou?

Diskuze (43) Další článek: Nové rozšíření Firefoxu izoluje Facebook. Ten se už nedozví, které stránky navštěvujete

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,