Microsoft | Windows 10 | Edge

Microsoft zpomaluje vývoj svých aplikací ve Windows 10. Přednost má Edge

Microsoft již téměř dokončil vývoj nové aktulaizace Windows 10 a nyní se přesouvá k následující, podzimní, Podle informací webu Thurrott to vypadá, že nás čekají zajímavé změny. Firma totiž přesouvá některé vývojáře věnující se vestavěným aplikacím na vývoj prohlížeče Edge.

Změna může souviset se zaměřením Microsoftu převážně na vylepšování firemních funkcí, stejně tak i se sázkou na PWA aplikace. Ty totiž závisí právě na prohlížeči, jeho bezchybné fungování je tedy základ.

Změna ovlivní samotné aplikace, převážně Poštu, Kalendář či Fotografie, které byly doposud mohutně propagovány a byly součástí hlavních novinek jednotlivých aktualizací systému. Není pravděpodobné, že by došlo k jejich ukončení, jejich vývoj ale bude probíhat pomaleji.

Do budoucna je ale možné, že Microsoft zcela upustí od programování nativních UWP (Universal Windows Platform) aplikací a využije své webové služby. U nich rozhraní neustále vylepšuje a funkčně nezaostávají za svými desktopovými protějšky, jejich transformace na PWA je tedy nasnadě.

Edge už je docela dobře použitelný prohlížeč, zkuste mu dát šanci

Diskuze (47) Další článek: Microsoft kvůli závažné chybě odložil jarní aktualizaci Windows 10

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,