Windows 10 | Fall Creators Update

Microsoft zpoplatní některé funkce ve Windows Fotkách, dostupné budou jen s předplatným

V podzimní aktualizaci Windows 10 s názvem Fall Creators Update se dočkáme i nové aplikace Fotky, která v sobě ukrývá možnosti editace videí a v nadcházejících měsících přinese i práci s 3D efekty. Microsoft se ale nyní rozhodl k překvapivému kroku a prémiové funkce zpoplatní – budou dostupné pouze předplatitelům Office 365.

Jedna z výrazných novinek nadcházející verze Windows tak bude pro neplatící uživatele radikálně ořezána. Za paywallem se budou ukrývat 3D efekty, hudba i speciální styly textu. Běžné prezentace z fotek z dovolené ale půjde vytvořit i bez předplatného.

Snímek obrazovky (16).png
Nepříjemné oznámení vyskočí na uživatele po aktualizování na nejnovější verzi

Microsoft tak přidává do balíčku Office 365 další bonusy, které by mohly přilákat nové zákazníky. Těmi největšími ale stále zůstává možnost využívat nejnovější verzi kancelářského balíku Office, 1TB úložiště na cloudovém disku OneDrive a volné minuty na mobilní a pevné linky skrze Skype.

Většinu speciálních efektů prezentovaných v tomto demu si bez předplatného příliš neužijete:

Celé to může být předzvěst, že se blíží doba, kdy prémiové funkce přímo ve Windows budou zpoplatněné právě za pomoci předplatného a systém jako takový, byť funkčně ořezaný, bude dostupný zdarma. Pro Microsoft by to mohl být způsob, jak nahradit příjmy z prodeje klasických licencí a získat nové platící zákazníky.

Diskuze (69) Další článek: MSI má novou grafiku GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio se třemi ventilátory a RGB podsvícením

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,