Thunderbird

Mozilla nezanevřela nad Thunderbird. Připravuje v něm velké změny

Thunderbird, desktopový emailový klient od Mozilly, který se stále pyšní poměrně velkou uživatelskou základnou, dostane letos „dávku lásky“, které se mu dlouho nedostávalo. Mozilla na svém blogu slíbila, že se v roce 2019 na Thunderbird hodně zaměří a nastínila, jaké změny klienta čekají.

Hlavní změnou projde uživatelské rozhraní, u kterého Mozilla slibuje velkou předělávku. Thunderbird také začne lépe komunikovat s pokročilými e-mailovými poskytovali jako je Gmail. „Vedle toho se zaměříme na využití novějších, rychlejších technologií,“ slibuje Ryan Sipes, komunitní manažer Thunderbirdu.

Podle něj bude mnoho změn možných jen díky tomu, že počet zaměstnanců, kteří mají klienta na starosti, roste. Aktuálně jich je osm a dalších šest přijde v průběhu roku. Ti se budou zaměřovat hlavně na pomalé UI, lepší notifikace, již zmíněnou lepší integraci s Gmailem a jednoduší použití šifrované komunikace. Tým dokonce přijal jednoho inženýra, jehož hlavním úkolem bude soukromí a zabezpečení.

Ještě v roce 2015 přitom vztah Mozilly a Thunderbird nevypadal zcela ideálně. Společnost jej odpojila od technické infrastruktury Firefoxu a hledala zájemce, kteří by do něj investovali a starali se o něj. Nakonec ale zůstal Thunderbird pod hlavičkou Mozilly, což ho podle Sipese velmi posílilo.

Kdy přesně novinky přijdou, manažer nedokázal říci, ale upozornil, že to nejspíš nebude již v příští verzi Thunderbird.

Email zdarma - ano nebo ne?

Diskuze (28) Další článek: Největší IT události roku 2018. Připomeňte si je měsíc po měsíci. Nebyl to špatný rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,