Muskova Boring Company začala pracovat na tunelech pod Las Vegas

Boring Company už dlouho plánuje, že bude hloubit tunely pod Las Vegas. Elon Musk v březnu na Twitteru slíbil, že první z nich by měl být hotový ještě před koncem letošního roku.

Vládní agentura Las Vegas Convention and Visitors Authority (LVCVA) nyní oznámila, že práce byly oficiálně zahájeny v pátek. To mj. znamená, že Boring Company konečně realizuje svůj první opravdu velký projekt.

Podle dostupných informací pro začátek půjde o dva tunely pod areálem Las Vegas Convention Center, v nichž budou autonomní elektrická vozidla transportovat pasažéry rychlostí až 249 kilometrů za hodinu. Plány počítají také s tunelem pro pěší, jehož projití by mělo trvat zhruba 15 minut.

LVCVA požaduje, aby celý systém bylo možné případně propojit i s dalšími turisticky významnými místy: Las Vegas Boulevard, McCarran International Airport atd. Je tedy možné, že časem se tento podzemní dopravní komplex ještě rozroste.

V jiných městech se Boring Company zdaleka nevedlo tak dobře. Například záměr na spojení centra Chicaga s O’Hare International Airport se potýká s velkými byrokratickými překážkami a navíc ho zdržel korupční skandál.

Musk nicméně v červnu tvrdil, že je stále možné ho uskutečnit – tedy alespoň za předpokladu, že místo speciálních plošin by tunelem jezdily elektromobily Tesla.

Diskuze (8) Další článek: Google experimentoval s Chromem. Bílá obrazovka naštvala uživatele i adminy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,