Google | YouTube | Fake News

Na Měsíci jsme byli a Země není placatá. YouTube začne pod videi vyvracet nesmysly

Google aktuálně chystá pro YouTube novinku zaměřující se na videa týkající se aktuálních zpráv, fake news a konspiračních teorií. Při vyhledávání takovýchto videí začne služba odkazovat na články z důvěryhodných médií s podrobnějšími informacemi. Novinka prozatím startuje v USA a několika dalších zemí.

První změna se týká videí z aktuálních událostí, kdy klasická média prioritně píší články a na YouTube se zatím šíří záplava videí, často zavádějících. Nově Google nabídne hned nad výsledky vyhledávání nový pás se základními informacemi, odkazem na článek z některého z médií s podrobnějšími informacemi a upozornění, že se jedná o aktuální dění a dostupné informace se mohou měnit.

3-InfoPanel-BreakingNews.jpg
U videí z aktuálního dění nabídne Google doplňující informace a odkaz na podrobnosti.

Informace ohledně hlavních a aktuálních událostí budou prozatím dostupné v 17 zemích včetně USA, Británie, Francie či Itálie, přičemž v následujících měsících by měl počet narůstat. S tím souvisí i větší důraz na novinářská videa, která budou mít vlastní sekci při vyhledávání i na televizorech.

blog_2.jpg
Do boje se vydává i s konspiračními teoriemi a fake news. Třeba u videí o přistání na Měsíci.

Nejen událostmi se ale Google zabývá. Jedním z problémů na internetu, YouTube nevyjímaje, jsou i nejrůznější (mnohdy dosti šílené) konspirační teorie. Pod nimi nově firma ukáže podobný pruh opět s textem a odkazem na Wikipedii či Encyclopædia Britannica. Fungovat to bude například u videí zabývajících se údajným nepřistáním na Měsíci apod.

Vertikální videa jsou hit. Na Instagramu i YouTube. Mají ale budoucnost?

Pseudovědy

Pseudovědy jsou postupy nebo znalosti, které jejich provozovatelé staví na úroveň vědeckých disciplín. Ale i když je propagují způsobem připomínající vědecké postupy, nedodržují při tom základní pravidla vědy nebo vycházejí z chybných předpokladů. Pseudovědy často předpokládají existenci dosud nepoznaných, někdy i duchovních sil. Jejich výsledky bývají neověřitelné, neopakovatelné.

Biorezonance | Homeopatie | Tradiční čínská medicína | Astrologie | Akupunktura | Plochá Země | Scientologie | Sisyfos

Diskuze (26) Další článek: Nová zbraň Microsoftu proti iPadu: Levný tablet Surface Go bude stát jen deset tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,