Google | Google Asistent | Smartphone

Na mobilech se letos začne objevovat nové tlačítko. Vyvolá Google Asistenta

Samostatné fyzické tlačítko na vyvolání hlasového asistenta není žádnou novinkou, k nevůli uživatelů jej například používá Samsung u svých top modelů pro vyvolání Bixbyho. Google se chystá k podobnému kroku a ve spolupráci s partnery uvedl, že tlačítko pro Google Asistenta zamíří hned mezi několik modelů.

Samsung se samostatným tlačítkem příliš nepochodil a například u nejnovější řady Galaxy S10 umožňuje jeho přemapování na jinou funkci, než spouštění Bixbyho, Google ale doufá, že bude mít větší šanci na úspěch. Na svém blogu uvedl, že spolupracuje s řadou výrobců, kteří ve svých letošních modelech přijdou s dedikovaným tlačítkem pro Google Asistenta. Něco podobného mají již jeho vlastní Pixely, které reagují na zmáčknutí boků telefonu.

Uživatelé tak budou mít na výběr ze čtyř možností, jak Asistenta aktivovat. Krom nového hardwarového tlačítka mohou využít klasický hlasový pokyn Okay Google či Hey Google, dlouhé podržení domovského tlačítka či spuštění aplikace Google a tapnutí na ikonu Updates.

Mezi telefony s novým tlačítkem se řadí nové Nokie 3.2 a 4.2, telefony od Xiaomi (například Mi 9 a Mi MIX 3 5G), LG G8 ThinQ a K40 a další od TCL a Viva. Celkově firma očekává, že se tlačítko dostane tento rok na 100 milionů prodaných zařízení.

Co umí Google Home Mini v rámci domácnosti?

Diskuze (25) Další článek: Amazon chce každý rok vydat 30 vlastních filmů a konkurovat tak úspěšnému Netflixu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,