Microsoft | Hry | Xbox

Na počítače zamíří Xbox Game Pass. Microsoft také slíbil lepší podporu svých her na Steamu

Microsoft se ještě před zahájením herní konference E3 pochlubil na svém blogu s novinkami, které čekají jeho divizi Xbox. Největší změnou je příchod předplatného Xbox Game Pass na počítače. Lepší podpory se ale dočká od Xbox her i Steam a na Microsoft Store budou naopak moci přibýt i Win32 hry.

U nového Xbox Game Pass bude zpočátku k dispozici na 100 titulů od 75 vývojářů, nebude se tak jednat pouze o hry od Microsoftu, jak tomu bylo doposud. Mezi partnery patří například Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive či SEGA.

Fungovat bude stejně, jako doposud na konzolích Xbox. Za jedno předplatné tak získáte přístup k celému katalogu a hry můžete hrát bez omezení. Aktuální cena je 249 korun za měsíc, zda se bude měnit Microsoft neoznámil. Další podrobnosti včetně dostupnosti oznámí právě na konferenci E3, která se koná od 11. června.

Podpora Steamu a Win32 her v Microsoft Store

Společně s novou službou Microsoft rozšíří i podporu v rámci Microsoft Store ve Windows 10, skrze který bude celý Game Pass zřejmě distribuovat. Nově bude podporovat i klasické Win32 hry, vývojáři je tak nebudou muset speciálně upravovat pro publikování v tomto obchodě.

Zároveň se ale firma zavázala, že bude více podporovat konkurenci a že nové tituly zamíří jak právě do Storu, tak i na Steam od Valve. Doposud totiž často platilo, že hry byly pro Store buď čistě exkluzivní, nebo se na Steam podívaly až se značným zpožděním. Právě sem Microsoft zpětně dodá na 20 her, mezi které patří i Gears 5 a všechny tři díly Age of Empires Definitive Edition.

Microsoft koketuje i se streamováním her z cloudu:

Diskuze (3) Další článek: Dropbox upravuje placené tarify – nabídne více místa a nové funkce, ale zvýší cenu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,