Android | Operační systémy

Nakonec je i Android 11 cukrovinka. Interně se mu říká Red Velvet Cake

Nejnovější verze Androidu se kvapem blíží a zatímco víme, že oficiálně se bude jmenovat Android 11, na veřejnost se dostalo interní označení, které zachovává pojmenování po sladkosti.  Jedenáctá verze se přitom jmenuje po písmenu R.

Google upustil od pojmenovávání v minulé verzi, která se tak jmenuje jednoduše Android 10. Důvodů zde bude několik – názvy podle dobrot jsou sice roztomilé a pojí se k nim maskoti před hlavním sídlem Googlu, jasně ale neříkají, zda se jedná o novou, či starou verzi neznalým uživatelům. Navíc desátá verze připadla na písmeno Q a i když interně se jí říká Quince Tart a Queen Cake, celosvětově se tento název příliš použít nedá.

3b6e8031-9a70-40e4-bba9-cfc066a6af9a 
Interní označení Androidu 11 je Red Velvet Cake.

Jedenáctka ale má písmeno R (jak je pojmenována i aktuální beta) a tak se dobrota přímo nabízí – Red Velvet Cake. Tedy dort s typickým červeným těstem a bílým krémem. Oficiální vydání Androidu 11 je plánováno na příští měsíc a přinese vylepšení správy oprávnění, nové ovládání platebních karet a chytré domácnosti a vylepšení ovládání hudby. Jak ale víme, aktualizace na Androidu mnohdy trvají, než se dostanou na telefony různých značek.

A tak pokud se kamarádíte s troubou, můžete si takový Red Velvet Cake klidně upéct.

O Androidu 11 jsme se bavili i v Týdnu Živě:

Zdroj: The Verge

Diskuze (1) Další článek: Týden Živě: Budoucnost Windows 10X, fotografování od Adobe a ARM

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,