NASA usiluje o zlato na zimních olympijských hrách. Účastní se disciplíny „monitorování sněhu“

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 1

Názory k článku

avatar
12. 02. 2018 13:07

Připadá mi to jako boj s přírodou - planetou, je to myslím pro člověka, předem prohraný boj. Člověk se musí počasí i Zemi přizpůsobit, ne s ní válčit. Takže když budou stoupat oceány, odstěhuje se dál do vnitrozemí, či se naučí žít a stavět na moři, pod hladinou. Když nebude dost jídla, nemůže neustále zvětšovat populaci jako krysy, víme kam to vede na některých světadílech ("prosí UNICEF"). Zatím se ukazuje, že globálně, nerostou teploty předpokládaným tempem (horní vrstvy atmosféry spíše chladnou), ozónová díra už také není co bývala (freony se omezily), nakonec ani moře nezvyšuje hladinu, jak někteří alarmisté věštili, od svých nočníků. Navíc, více skleníkových plynů = více zeleně = více jídla. Energii a $ věnované těmto experimentům, bych já přesměroval do 4 oblastí:
1. Agresivního nucení některých zemí, aby začaly redukovat populaci.
2. Masivních investicí nutných k dobytí Marsu, viz přizpůsobení*.
3. Vývoje jaderných reaktorů IV (množivé, thoriové) a V (fúzní) generace.
4. Pokročilých vesmírných / hvězdných pohonů, ať už na cesty v naší soustavě, dál do vesmíru, v neposlední řadě, pro schopnost budovat vesmírné "tahače", které v případě nouze, odkloní nezvané "bramboroidní" hosty.
* Nakonec nám zde na planetě nic nepomůže, a pokud nás nedorazí asteroid +5km, dorazí nás naše vlastní Slunce, rozfoukne na prach ve fázi, rudého obra. Takže nás čeká cesta k novým soustavám, ne se pachtit zde.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor