Články z Computeru

Návod: Jak si svépomocí vyměnit baterii ve starším iPhonu

Výměna baterie v telefonu nemusí být až tak složitá. Záleží na konkrétním modelu, nicméně třeba u starších iPhonů to zvládnete i vy.

Časy, kdy náročnější uživatelé mobilu měli v kapse náhradní baterii a doslova v poklusu ji několika rychlými chvaty vyměnili, jsou dávno pryč. Vinou miniaturizace a zejména důrazu na útlý profil se staly baterie nedílnou součástí telefonu. A co hůř: s jejich apetitem a v důsledku každodenního nabíjení se životnost baterie počítá zhruba na dva roky.

To je škoda zejména u iPhonů, jejichž morální životnost bývá delší než obecně u Androidů. Náš iPhone 6 vyšel takřka před šesti lety, a přestože již nepodporuje instalaci nejnovější verze iOS (končí na verzi 12.4.1), nenáročnému uživateli, třeba rodičům, kteří chtějí chytrý, ale na ovládání jednoduchý telefon, stále skvěle poslouží.

Pozor!

Veškeré opravy telefonu provádíte na svoji zodpovědnost. Nepouštějte se také do opravy telefonů s certifikovanou voděodolností, s pravděpodobností blízkou jistotě je nesložíte zpět tak, aby byla voděodolnost zachována.

Tak starý telefon ale nutně potřebuje novou baterii, přičemž při svém stáří už můžeme oželet drahou originální baterii a výměnu v autorizovaném servisu.  Není ale moudré koupit nejlevnější baterii jakou seženete někde v čínském e-shopu, slibované parametry totiž nebudou odpovídat. V řádech stokorun se však prodávají alternativní baterie od renomovaných výrobců, kteří se výrobou akumulátorů zabývají. Jeden takový jsme se rozhodli do našeho iPhonu dát a připravili podle toho následující návod.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Pentagon oficiálně zveřejnil videa s UFO. Záběry jsou pravé, ale neví, co na nich je

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,