Niečo o pive tam nemáte? Najlepšie tak 12 chladená😁
Přesně tak, čokoláda je pro ženský a bábovky, radši ať se vědci zaměří na pivo, ať jsme zdraví a krásní :) Čekám netrpělivě celé jaro a léto klepe na dveře, zahrádky se otevřou a bude to chtít nějaké dobré nečekané zprávy... zatím piju víno, zakusuji řapíkatý celer a plánuji dovolenou v Japonsku, kde snižuje alkohol cholesterol – pro jistotu, kdyby se vědci skutečně nepletli.
V ČR se za čokoládu prodává směs chemikálií a emulgovaného stabilizovaného řepkového tuku a cukru s minimálním množstvím kakaa a kakaového másla což zdravé rozhodně NENÍ. Flavonoidy v kvalitní čokoládě, čaji a víně jsou tělu prospěšné, ale u nás spíše dostupné jen v DETRALEXU. ..
Tak si kup tu kvalitni, neco ti snad brani? Jo aha, chcel sis zafnukat, ok :)
NE, poenta je v tom, že je výhodnější a účinnější léčivo DETRALEX. ..
Co detralex, ale energie z krystalu…
A to není vůbec špatné zjištění. Jdu si dát tabulku čoko pro zdraví... 😉 A zapít pejgi čajem.
Názor byl 1× upraven, naposled 21. 5. 2025 12:52
Problem je, ze treba v Opave nekoupite kvalitni jablka vubec. Hnijici, plesnive, nezrale zelene, potlucene, tech je tu furu za 80 kc :) Zrale nesmi mit ani kousek zeleny, ze? zelene uz proste nedozraji. Ano, zezloutnou, ale neziskaji cukernatost. To same vetsina hroznu :)
Tak to je skutečná tragédie – Opava je novodobou apokalypsou ovoce. Jablka jak z hororu, hrozné. Možná by pomohlo oslovit UNESCO, aby zapsalo tamní regály jako ohroženou zónu.Každopádně pokud je situace tak kritická, doporučuji alternativní přístup: přestěhovat se do jiného kraje, kde jablka nemají PTSD z přepravy a hrozny nemají komplex méněcennosti. Anebo si prostě dej tu čokoládu. Sice nevyváží všechny existenciální bolesti způsobené zeleným jablkem, ale aspoň zlepší náladu. Čokoláda je fajn, ale musí být kvalitní.
Pisu zene do nakupniho seznamu - 160 tabulek 80% cokolady...
A nezapomeň pak něco na cukrovku typu 2. Už nevím, co se to tu radilo minule...
Vzhledem k tem 4% cukru (4g u 100g cokolady) by to nemel byt problem pokud snim pul tabulky cokolady denne (tj denni prijem z te cokolady bude cca 2g cukru, limit denni spotreby cukru u dospeleho muze je nekde kolem 30g, pak to zacina byt problematicke).
To je pravda. Ale ta méně kvalitní, která lidem více chutná, protože je sladší, může mít 15 g nebo klidně 60 g. A určitě toho zbagrují daleko víc přes den, než je půl tabulky, včetně limonád a všemožných umělotin s cukrem. Takže doporučovat čokoládu na zdraví, je celkem záludný, vzhledem k tomu, že cukr je tvrdá droga a má přímý vliv na civilizační choroby. Ale ta informace není žádnou novou zprávu, jak tu hlásá senzační titulek, kakaové boby se řadí mezi superpotraviny dlouho, staletí, a psali o tom už určitě i ve Vlastě před 35 lety.
Názor byl 2× upraven, naposled 21. 5. 2025 17:11
"Zoceluje cévy". Ty nadpisy vymýšlí psychicky nemocní lidé.
To vymýšlí lidé závislí na čokoládě, budoucí muži z oceli s mírnou nadváhou. Zřejmě to má i nějaké entuziastické vedlejší účinky.
Už tu chybí jen "Odborníci bijí na poplach"
56g opravdu hořké čokolády je hodně… ale pár šálků zeleného čaje se dá zvládnout.
Ale musí se jednat o čokoládu s obsahem kakaa, ne ty laciné marketové tukové náhražky česko-francouzské výroby...
"Průměrná denní dávka ve studiích odpovídala zhruba 56 gramům čokolády""Zařadit do jídelníčku pravidelně menší množství kvalitní hořké čokolády"až doteď jsem teda konzumaci půl malé tabulky denně za menší množství nepovažoval, dobré vědět.
No, stale se posouvaji hranice... 😃
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.