Apple | Hudba, filmy, seriály | Apple TV

Něco levného od Applu? Mohla by to být krabička k televizi podobná Chromecastu. Podpořila by novou streamovací službu

Apple sice má speciální krabičku k televizi v podobě Apple TV 4K, která se pyšní i vysokým výkonem, ale podle informací The Information uvažuje o levnější adaptéru po vzoru Chromecastu od Googlu nebo Fire TV od Amazonu.

Nejlevnější varianta Apple TV 4K stojí v 32GB variantě 5 190 korun a starší Apple TV pak 4 290 korun (32 GB), zatímco Chromecast Ultra s podporou 4K stojí 3 390 korun a Chromecast 2 pak pouze 1 149 korun včetně daně.

Vzhledem k tomu, že Apple chystá spuštění vlastní streamovací platformy s vlastními pořady, musí snažit o větší rozšíření, protože příjmy se zvyšují s počtem uživatelů. Nová krabička by měla být jednoduchá a malá a zastrčila by se pouze zezadu do televize, podobně jako u konkurenčních levných řešení.

Zda se takového produktu dočkáme, ale zatím není potvrzené. Apple by si tím určitě podkopal prodeje dražší Apple TV 4K, ale zároveň je třeba říct, že Apple stále více vydělává právě na službách. Toto by byla cesta, jak získat vetší množství uživatelů do ekosystému. Vlastní televizi Apple nenabízí, tak si tím nenabourá prodeje vlastních produktů – naopak by tím mohl nové uživatele motivovat k tomu, aby si po získání prvotní zkušenosti se službami Applu koupili i nějaký ten iPhone, iPad nebo Mac.

Diskuze (36) Další článek: Hynix ukázal první vzorky pamětí DDR5. Do počítače je strčíte nejdříve v roce 2020

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,