Některé technologické firmy ze Silicon Valley propouštějí zaměstnance. Připravují se na změny

U známých technologických společností sídlících v Silicon Valley jsme zvyklí, že se přetahují o zaměstnance a snaží se co nejrychleji nabírat inženýry, jak jen to jde. Nyní se ale děje něco trochu nezvyklého, obzvláště proto, že nejdu jen o jednu vybranou firmu, která by propouštěla z důvodu problémů.

Jak totiž informoval web MercuryNews, k propouštění zaměstnanců se odhodlalo několik významných technologických společností. Jedná se o SAP, Oracle, Instacart, PayPal a Thin Film Electronics.

Celkem by mělo dojít ke zrušení přibližně tisícovky pracovních pozici, v případě SAPu je to 446 pracovních pozic, u Oraclu 352 pozic, PayPal zruší 183 pozic, Instacart 162 míst a zmíněná firma Thin Film Electronics pak 54 pracovních míst.

Zrušení pracovních pozic je plánováno na duben či květen a všechny firmy uvádí relativně stejný důvod - změna strategie, menší reorganizace a podobné příčiny, které mohou ukazovat na to, že si firmy začínají uvědomovat, že se musí rychle přizpůsobovat změnám a jít naproti novým trendům, což se neobejde bez změny pracovních pozic.

Jednou z klasických příčin je ale snižování nákladů, což platí například u Instacart, která přišla o spolupráci s řetězcem Whole Foods, který už vlastní Amazon. V případě SAPu, PayPalu a Oraclu se jedná o pozice v oblasti softwaru a lze tak například předpokládat, že místo vývoje nějaké vlastního systému nebo jeho správy přešli na cloudová řešení třetích stran a podobně.

Diskuze (6) Další článek: 7 důkazů, že e-mailové klienty ještě nevymřely

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,