Netflix předčil plány a má přes 200 milionů předplatitelů

Rok 2020 byl pro řadu firem těžký. Ne však pro ty zprostředkující domácí zábavu. Netflix díky pandemii pokořil metu 200 milionů abonentů rychleji, než čekal. V předposledním čtvrtletí sice jeho růst zpomalil, ale v tom minulém – vánočním – mohl slavit.

Od října do konce prosince mu přibylo 8,5 milionu předplatitelů na celkových 203,7 milionu. Tržby meziročně vzrostly o 22 % na 6,6 miliardy dolarů, provozní zisk pak dokonce na dvojnásobných 954 milionů. Všechna čísla pokořila predikci z posledního kvartálu. Za celý rok pak Netflix utržil 25 miliard (24% růst) a skončil se ziskem 4,6 miliardy dolarů (76% růst).

Klepněte pro větší obrázek
Netflix díky covidu rostl rychleji než v uplynulých letech

Firma přitom očekává, že během prvního čtvrtletí tohoto roku bude na vítězné vlně pokračovat. Opět vyhlíží výrazný růst tržeb i zisku a počítá s 6 miliony nových předplatitelů.

Netflix nadále tvrdí, že konkurence jej neohrožuje, trh je prý dost velký pro všechny. Dokazuje to silným rokem pro Disney+, nástupu HBO Max, Apple TV+ nebo Peacocku. Letos budou chtít uživatele přetáhnout na svou stranu Paramount+ nebo nová streamovací služba od Discovery. Netflix však věří, že s vylepšováním vlastní videotéky po technické i obsahové stránce mu uživatelé zachovají věrnost.

Pokud jde o obsah, společnost má v post produkci či těsně před spuštěním přes 500 různých titulů, což je neuvěřitelné číslo. Netflix ostatně začátkem roku ohlásil plán, že každý týden vydá minimálně jeden nový celovečerní film. Kromě toho ale produkuje i spoustu seriálů či dokumentů.

Diskuze (23) Další článek: Jak upravit PDF, když k tomu nemáte potřebný program? S doplněním i úpravou textů pomohou online nástroje

Témata článku: , , , , , , , , , ,