Nissan na webu nabízí papírové skládačky svých aut. Stačí je vytisknout a můžete si postavit model

Krizová opatření během pandemie koronaviru uzavřela mnoho lidí doma po celém světě. Netrvalo však dlouho a rovněž automobilky se pustily do boje s nudou. Přišly na řadu omalovánkyvirtuální prohlídky muzeí, ale také klasické papírové vystřihovánky. Zabít čas vytisknutím a slepením modelu tak nabídla například Toyota nebo i domácí Škoda.

Teď se ale ukazuje, že lídrem v kategorii „koronavirového modelářství“ musí být zajisté Nissan. Na jeho oficiálních japonských webových stránkách najdete opravdu široké portfolio papírových modelů, které si můžete zdarma stáhnout. A kromě tamních JDM modelů se v nabídce ukazují i nám známé pecky.

Některé modely jsou detailnější, některé zase ne. Zrovna sportovní Nissany 370Z Nismo a GT-R Nismo ale patří k těm propracovanějším, které mají více samostatných částí a vyžadují trochu více zručnosti a času.

Zmíněné „Zetko“ je dokonce v měřítku 1:18, další modely lze poté stahovat i v černobílé formě, takže si můžete (nebo vaše děti) následným vybarvením zvolit vlastní barvu karoserie. Japonsky psané instrukce k sestavení u některých modelů (někde je dostupná i angličtina) pak zřejmě nebudou překážkou. Nebo můžete lepení modelu spojit s výukou cizího jazyku. Dvě mouchy jednou ranou!

Jak vypadají dostupné papírové modely po sestavení, se podívejte v galerii.  

Diskuze (7) Další článek: Navigace Waze nově upozorní na blížící se železniční přejezd. Data pomohla sbírat komunita

Témata článku: , , , , , , , , , ,