Nová aktualizace Fordu pro policejní vozy umožňuje zahřát interiér na více než 55 stupňů Celsia

Ford kvůli pandemii COVID-19 vydal novou aktualizaci softwaru pro své vozy Police Interceptor Utility. Jmenuje se „Interior Cabin Heat Soak“ a umožňuje výrazně zahřát interiér. To by mělo přispět k omezení šíření koronaviru SARS-CoV-2, který je citlivý na vysokou teplotu.

Topení automobilů Ford není dostatečně výkonné, takže systém funguje tak, že přesměruje horkou chladicí kapalinu z túrujícího motoru. V důsledku toho může teplota interiéru dosáhnout až 133 stupňů Fahrenheita (cca 56 stupňů Celsia) a zůstat na této úrovni po dobu 15 minut.

Tento systém je údajně schopen neutralizovat 99 % virových kontaminantů. Strážci zákona by ho v ideálním případě měli zapínat vždy na začátku a na konci směny.

Jen pro policisty, nebo...?

„V přednastaveném vzoru budou blikat výstražná a koncová světla, což se na konci změní na signál dokončení,“ uvedl Ford ve svém prohlášení.

Podle The Drive je dotyčná aktualizace určena primárně pro modely z roku 2016 a novější. Teoreticky ji mohou využívat i modely z roku 2013, ale potřebují k tomu další vybavení.

Některá zahraniční média uvádějí, že podobná technologie by mohla najít uplatnění i v jiných vozech – například v těch, kterými jezdí řidiči Uberu. Problém však spočívá v tom, že mnohé z nich k tomu jednoduše nemají technické dispozice.

Diskuze (34) Další článek: Qualcomm jako první podporuje najednou Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,