Příslušenství | Myši

Nová myš od šílených koček má 14 tlačítek, upravitelný tvar a nejrychlejší spínače

Značka Mad Catz přežila bankrot původní americké společnosti a s novým hongkongským majitelem chce dále poutat pozornost počítačových hráčů. S novou myší R.A.T. DWS se jí to rozhodně daří.

Design odkazuje na starší modely R.A.T., myš má jeden posuvný a tři vyměnitelné gripy, díky kterým si uživatel přizpůsobí tvar tak, aby mu co nejlépe seděl do dlaně. Pokud je tedy pravák.

Uvnitř najdeme optický snímač PixArt PAW3335DB s rozlišením 16 000 dpi, schopným zaznamenat 400 IPS a zrychlení až 40 G. Na těle je 14 programovatelných tlačítek včetně dvou koleček, jejichž nastavení lze uložit do čtyř profilů.

Dvě hlavní tlačítka nejsou nové spínače Dakota vyvinuté přímo v Mad Catz. Výrobce slibuje zvýšenou odolnost s garancí až 60 milionů kliknutí a odezvou jen 2 ms. Reakční čas je tak o 60 % kratší než u jiných mechanických spínačů. Pokud ale někdo pozná rozdíl v řádu milisekund, je jej pro hraní stříleček škoda.

Mad Catz R.A.T. DWS si zachová superrychlou odezvu, i když je bezdrátová. V režimu klasického 2,4GHz RF se vyrovná kabelu. Volitelně lze využít i pomalejší – avšak univerzálnější – Bluetooth 5. Energii dodává jedna AA baterka, s níž myš vydrží až 200 hodin (RF) či 300 hodin (Bluetooth).

Novinka zamíří do obchodů během února, přesnou cenu ale zatím neznáme. Vzhledem ke schopnostem a hodnotě současných modelů to ale klidně může být okolo 5000 Kč.

Před dvěma lety firma představila také bezdrátový model R.A.T. Air, který nevyžaduje baterky. Uvnitř se nacházel kondenzátor napájený pomocí magnetické indukce přímo z podložky.

Diskuze (8) Další článek: Jak zabezpečit počítač: Využijte šifrování a pokročilé možnosti přihlašování

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,