Je to ještě rýže? Co neobsahuje, víme, ale co obsahuje to ne. Proč je asi takový zájem o reprodukci starých osiv a starých odrůd? Že by byly přirozeně odolné a plné zdravých živin nejen pro nás?
Konecne ryzi zakazali prdiet 😃
...a při pravidelné konzumaci vám na zádech naroste třetí a děti budou chodit pozadu ;)
To víme už dávno, že etanol snižuje emise!
To je teda blábol. Tyhle články o revolučních potravinách začínají připomínat články o revolučních akumulátorech do mobilů. O těch už čtu 15 let. Reálně oteplování planety moc lidí nezajímá. Na oko se budou tvářit, jak je to špatně, ale svého pohodlného života se už nikdy nevzdají. Furt se bude řešit nějaký metan ... tam ať se ti kompetentní jedou podívat do Číny jak vypadá znečištění v praxi. Na voru z PET lahví vylovených z moře samozřejmě.
Určitě to je ale GMO. To je dilema, to je dilema.
Není to GMO, bylo to klasické křížení.
nejvyšší čas, já totiž poslední dobou produkuju metan za tři
Pokud tato rýže zvedne výnosy, tak nemusí zemědělce přesvědčovat. HELF by asi bylo lepší než LFHE.
Otazkou je, jestli bude taky dobra k jidlu... jinak jsou vynosy k nicemu.
Výnosy jsou super pro průmyslové zpracování. Ale u rýže existuje celá řada variant, které se dost výrazně liší chutí a použitím v kuchyni. Pokud přesvědčí spotřebitele a bude poptávka, nebude problém přesvědčit farmáře.
Přímá konzumace rýže tvoří jen nějakou část. Pak tu máte výrobky z rýže - mouka pro celiaky a spousta potravin ala rýžové nudle, mléčná rýže atp. V těch nejlidnatějších zemích bude hrát roli cena, pokud té rýže vypěstujete na hektaru dvojnásobek, tak asi bude nižší a je jasné kdo vyhrává. Na to že tahle je vhodná na rizoto a tahle jako přílohová pro lidi co hubnou si můžeme hrát my tady, ale většina světa ne.
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.