Továrna v Kalifornii dokáže vyrobit přes 180 tun laboratorně vypěstovaného masa ročně

Názory k článku

Net.Xtreme  |  09. 11. 2021 06:26  |  Macintosh OS X Safari 15.0

Škoda, že to bude dražší než normální maso. Mám tak trochu podezření, že to bude i energeticky náročné a ne tak dobré pro ekologii, ale aspoň se v prvním kroku sníží utrpení zvířat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (8)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Pindulin  |  09. 11. 2021 08:56  |  Microsoft Windows 10 Chrome 94.0.4606.81

Už dnes je v regálu maso dvojí kategorie. Jedno kuře stojí 100 a druhé 350 a kdyby tam bylo další uměle vypěstované za 350 bez závad a se stejným dopadem na organismus, tak si rozhodně vyberu to vypěstované a to nejsem žádnej lidumil.
Normální středoevropskej bílej rasista, co se očkovat nebude a na ostatní ser*. A když to koupím já, tak většina lidí co má vyšší sociální cítění taky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
xherbert  |  09. 11. 2021 09:25  |  Linux Chrome 95.0.4638.69

Commiefornia. Diky, chodte do prec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
radon2  |  09. 11. 2021 10:20  |  Microsoft Windows 10 Chrome 95.0.4638.69

Hurá, první kuře od firmy Tricatel k nám nakonec dorazí až z Kalifornie

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Nedos.  |  09. 11. 2021 10:51  |  Microsoft Windows 10 Chrome 94.0.4606.81

To je samý jedině fair trade kafe, raw stravu, zeleninu jenom od biofarmářů a pak si k tomu dáte maso vytisknutý na 3d tiskárně...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
robert.poch  |  09. 11. 2021 11:21  |  Microsoft Windows 10 Chrome 94.0.4606.81

Průměrná spotřeba masa USA (2020, per capita): 119.9 kg
Zdroj: https://farmdocdaily.illinois.edu/2021/05/an-overview-of-me... ... Populace Kalifornie: 39,538,223 (2020)
Produkce 22 tun = "maso" pro 183 amíků

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
vzach  |  09. 11. 2021 11:32  |  Microsoft Windows 10 Firefox 94.0

Chtělo by to asi i nějaké technické podrobnosti, např.:
Kolik a jakých surovin je potřeba na výrobu 1 kg takového masa?
Jak dlouho to vypěstování trvá, a kolik se na to za tu dobu spotřebuje energie?
Vzniká při tom nějaký odpad, který by mohl být užitečný anebo škodlivý, tedy např. i nějaké emise?
Pak by to asi šlo nějak porovnat se standardní produkcí masa, a posoudit výhody a nevýhody tohoto pěstování.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
světelná tyč  |  09. 11. 2021 16:24  |  Macintosh OS X Safari 14.1

Strčte si svoje udržitelný amarouny do pérdele.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor
Aktuální číslo časopisu Computer

Megatest bezdrátových sluchátek

Test dvoudiskových NASů

Průvodce nákupem základní desky