AMD | Procesory | Ryzen

Nové procesory Ryzen PRO dostaly integrované grafiky a vyšší zabezpečení

Jak už AMD oznámilo při uvedení nové generace procesorů Ryzen, na trh se o něco později dostávají i verze Ryzen Pro, které jsou určeny pro firmy.

Procesory Ryzen Pro jsou k dispozici jak v desktopové, tak i mobilní variantě. Konkrétně se jedná o tři desktopové modely a čtyři mobilní modely. Všechny jsou vybavené integrovanými grafickými čipy Radeon Vega s mírně odlišným počtem výpočetních jednotek a frekvencí.

Snímek obrazovky 2018-05-15 v 13.38.13.jpg
Přehled desktopových Ryzenu PRO

Pokud jde o samotnou procesorovou část, ve všech případech se jedná o čtyřjádra, která dle varianty podporují i HyperThreading. Nejvyšším modelem pro profesionální desktop je Ryzen 5 PRO 2400G s frekvencí až 3,9 GHz a TDP 65 W, u mobilní sféry je to pak Ryzen 7 PRO 2700U s frekvencí maximálně 3,8 GHz (Turbo) a cTDP 15 W (12 až 25 W).

Snímek obrazovky 2018-05-15 v 13.37.35.jpg
Mobilní varianty Ryzenu PRO

Oproti běžným čipům jsou vybavené bezpečnostním procesorem, který se stará nejen o ochranu dat, ale také například zabezpečení při vzdáleném přístupu administrátorů a kompletní bezpečné fungování od biosu, bootování až po běh operačního systému.

Protože ve firmách se v drtivé většině případů kupují kompletované sestavy od velkých výrobců, AMD spojilo síly s největšími výrobci a v prodeji se objeví spoustu modelů počítačů a notebooků od HP, Dellu a Lenova.

Diskuze (10) Další článek: Vědci přenesli vzpomínky jednoho mořského plže do jiného

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,