Předváděčka nového vozítka Segway dopadla neslavně. Novinář v S-Podu narazil do zdi

Aktualizace 14.1.

Jízda jednoho z novinářů, kteří se na letošním ročníku Consumer Electronics Show (CES) rozhodli vyzkoušet nové vozítko Segway, skončila neslavně – nárazem do zdi.

Oním nešťastníkem byl podle všeho Sean O’Kane z magazínu The Verge. Ten uvedl, že k nehodě došlo v důsledku problému s joystickem. „Naštěstí nešlo o žádný velký pád,“ dodal. To koresponduje s vyjádřením zástupců společnosti Segway-Ninebot, kteří sice dotyčného žurnalistu výslovně nejmenovali, ale prohlásili, že nikdo neutrpěl zranění.

Z dostupných informací plyne, že Sean zkoušel demoverzi S-Podu, která je schopná vyvinout rychlost pouhých 12km/hod. I tak byla ale kolize dostačující k tomu, aby předváděčku ukončila.

Marketingový ředitel Segway-Ninebot Jeff Wu následně sdělil, že je v plánu vybavit S-Pod bezpečnostním pásem.


Společnost Segway-Ninebot v pátek představila několik nových produktů, které jsou tento týden k vidění na veletrhu Consumer Electronics Show. A jeden z nich silně připomíná levitující křesla ze známého animovaného filmu WALL-E od studia Pixar.

Tento osobní transportér se jmenuje S-Pod a stejně jako vlajkové vozítko Segwaye disponuje dvěma koly. Podle tiskové zprávy dokáže vyvinout rychlost až 38 km/hod a uveze náklad o váze 120 kg.

Výhodou je, že při jeho řízení se nemusíte naklánět dopředu či dozadu, abyste se pohybovali požadovaným směrem – prostě jen pohodlně sedíte a mačkáte knoflíky na ovládacím panelu.

Bude mít S-Pod úspěch?

Při brzdění dochází k posunu těžiště, což údajně eliminuje možnost převrácení S-Podu v téměř jakékoliv situaci. Maximální dojezd na jedno nabití činí cca 70 kilometrů.

Segway-Ninebot rovněž uvádí, že S-Pod byl navržen pro používání v „uzavřených areálech jako jsou letiště, zábavní parky či paluba luxusní kosmické lodi budoucnosti“. Mohlo by tedy jít o elegantnější alternativu k elektrickým skútrům, golfovým vozítkům atd.

Wired nicméně připomněl to, co nazývá „problémem Segwaye“ – zařízení této značky jsou obvykle revoluční, ale současně příliš neohrabané, neskladné nebo prostě podivínské na to, aby o ně lidé měli zájem. Nelze tak prý vyloučit, že stejný osud potká i S-Pod.

Diskuze (11) Další článek: Dva v jednom: FSP Twins Pro vypadá jako běžný zdroj velikosti ATX, ale uvnitř jsou dva

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,