Programování | Programování pro děti

Nový micro:bit naučí děti programovat také mikrofon a malý repráček

Britská prototypovací destička pro děti micro:bit se dočkala nové verze. Hlavní novinkou je integrované kapacitní dotykové tlačítko, mikrofon a drobný reproduktor. Stavebnice rozšiřitelná o další moduly, jejímž mozkem je armový mikrokontroler s Bluetooth Nordic nRF52833, si tedy nově poradí s analýzou zvuku.

Představení nové verze destičky micro:bit:

Základem úspěchu podobných stavebnic pro domácí kutily, kam patří také britské Raspberry Pi nebo italský projekt Arduino (a jeho asijské klony), je ale právě snadné programování. Micro:bit nabízí pro děti a naprosté začátečníky grafické blokové programování a pro pokročilejší kutily pak Python a jeho jednoduchý editor včetně knihoven pro jednoduché ovládání všech komponent.

ffb5b3ef-8c5f-4eb0-8792-d84662d4f4e9
Nová verze programovatelné destičky micro:bit

V Česku britskou stavebnici v různých variantách nabízí celý zástup e-shopů. Seznam těch oficiálních najdete přímo na stránkách micro:bitu. Cena základní destičky se pohybuje okolo pětistovky a můžete k ní přikoupit hromadu dalších modulů.

Novou verzi vylepšeného micro:bitu by měli prodejci naskladnit v průběhu listopadu.

Téma: Programování pro děti

programovaniprodeti.jpgAlgoritmické myšlení, logické uvažování, dovednost analyzovat problém a najít jeho řešení… to se hodí už dnes a do budoucna budou tyto schopnosti čím dál důležitější. Zábavnou formou se k nim vyplatí vést i děti. Sledujeme pro vás dostupné nástroje, stavebnice, služby a postupy.

Doporučujeme speciál Computeru Programování pro děti. Za 99 Kč si ho můžete objednat online a během několika dnů vám dorazí do poštovní schránky.

Diskuze (4) Další článek: Podívejte se na čerstvý start Rakety Sojuz. Na ISS vynesla tříčlennou posádku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,