Nový „štít neviditelnosti“ funguje dokonce i bez energie. Na Kickstarteru slaví velký úspěch

Britský startup zvaný Invisibility Shield Co tvrdí, že vytvořil skutečný „štít neviditelnosti“. Ten ke svému provozu navíc ani nepotřebuje energii.

V podstatě jde o něco jako neviditelný plášť, ovšem v tomto případě v podobě plochého předmětu, který promění cokoliv za ním v nerozeznatelnou šmouhu.

Na Kickstarteru dotyčný projekt slaví velký úspěch – Invisibility Shield Co chtěl původně vybrat pouhých 6500 dolarů, ale k okamžiku vzniku tohoto článku se mu podařilo získat již více než 88 000 dolarů.

Štít má rozměry zhruba 90 x 60 cm a můžete si ho koupit za částku 400 dolarů. Princip jeho fungování je velice jednoduchý – podle dostupných informací odklání světlo kolem předmětu pomocí „precizně zkonstruovaného čočkového pole“.

Jinými slovy, tento gadget odráží světlo v horizontálním směru natolik, že objekt skrývající se přímo za ním je téměř úplně zastřený. Výsledná iluze ale samozřejmě není dokonalá – její kvalita mj. závisí na tom, kde přesně se právě nacházíte.

„Úplně nejlépe funguje na uniformním pozadí, jako je listí, tráva, omítnuté stěny, písek, obloha a asfalt,“ uvádí startup.

Diskuze (9) Další článek: Letní čas má své výhody, ale i nevýhody. Jeho zrušení se zaseklo v soukolí evropské byrokracie

Témata článku: , , , , , , , , ,