Notebooky | Lenovo

Nový ThinkPad X1 Tablet od Lenova má větší displej s netradičním rozlišením 3K

Lenovo aktualizovalo svůj pracovní tablet ThinkPad X1. Koncept zůstal zachován, stále jde o placku s možností připojit tenkou klávesnici. V tomto případě jde o třetí generaci, kde jsou největším rozdílem nové parametry displeje.

Od předchozí verze se liší především rozměrem – z dvanácti palců povyrost na třináct a zvětšilo se rovněž rozlišení. Zatímco druhá generace nabízela 2 160 × 1 440, nyní je to 3 000 × 2 000. Displej je chráněn tvrzeným sklem Gorilla Glass 3.

Procesory byly samozřejmě aktualizovány na osmou generaci od Intelu, přičemž všechny varianty vsází na integrované GPU. Podle zvoleného modelu to bude Intel HD 615 nebo HD 620.

V nejvyšší konfiguraci bude moci nabídnout ThinkPad X1 Tablet až 16 GB operační paměti, 1TB úložiště typu NVMe a u všech modelů bude dostupný stylus Pen Pro. Výdrž na jedno nabití má být 9,5 hodiny při běžné kancelářské práci.

Konektorovou nabídku zajišťuje pouze dvojice USB-C s rozhraním Thunderbolt 3. Nechybí čtečka paměťových karet a rovněž slot pro nanoSIM. V tabletu je totiž možné používat mobilní data.

Na trh se zařízení dostane v březnu a základní konfigurace bude startovat na ceně 1 600 dolarů, tedy asi 41 500 korun.

Diskuze (1) Další článek: Microsoft vydal záplatu a počítače s AMD přestaly startovat. Prý za to nemůže

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,