Nvidia hlásí rekordy. Tržby má největší v historii

Nvidia ohlásila své finanční výsledky za první kvartál roku 2018 a výsledky jsou rekordní. Vůči předchozímu kvartálu si firma polepšila o 10 % a pokud se podíváme na meziroční srovnání, zde došlo ke zvýšení dokonce o 66 %. Velký vliv na výsledky měla těžební kryptoměnová horečka, která sice poslední měsíce upadá, ale v prvním kvartálu tohoto roku ještě stále vrcholila.

Co také velmi pomohlo Nvidii k vyšším ziskům bylo navýšení marží z 61,9 % na 64,5 %, což na tři měsíce představuje vskutku vysoké navýšení. Nvidia v tomto ohledu překonala dokonce i Intel, který měl poslední čtvrtletí marže 60,6 %. Pokud to srovnáme například se společností AMD, ta měla marže 36 %.

Klepněte pro větší obrázek

Nvidia tedy za poslední kvartál utržila 3,2 miliardy dolarů a čistý zisk činil 1,3 miliardy dolarů, což je dokonce o 145 % více než před rokem. Pro druhý kvartál Nvidia očekává tržby kolem 3,1 miliardy dolarů, takže v podstatě stejný výsledek. Na další vývoji bude mít vliv, zda se opět nevrátí těžební horečka, která momentálně zažívá obrovský propad a výrobci grafických karet hlásí až 40 % propad prodejů.

Diskuze (146) Další článek: Týden Živě: První zkušenosti s Androidem P, hloupá umělá inteligence a grafiky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,