Ochutnali byste žirafu či slona? Již brzy budete mít možnost

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 39

Názory k článku

01. 11. 2019 12:41

Klokaní a exotika? Však to u nás bylo před 10 lety levnější jak hovězí a klokaní farma byla v ČR na každém druhém rohu. Pravda, nevím jaká je situace teď.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 11. 2019 09:28

takze nadpis jako vzdy zase lze

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
01. 11. 2019 07:45

Fuj.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  01. 11. 2019 00:28

Najväčšie nešťastie tohto bude len to, že to budeme jesť my belosi, súcitiaci so zvieratami, kým Aziati tým budú opovrhovať, lebo kým to ešte nedýcha pri príprave, alebo konzumácií, nie je to fresh a nechcú to.Stále jedávajú opičie mozgy, zo živej opice. Ryby, hlavonožce zaživa, ako sashimi. Grilujú chobotnice na ohni, žívé. Ryby porcujú bez umŕtvenia. Psy, mačky varia zaživa, so zviazanými nohami. Predtým ich bijú palicami, aby ich mäso bolo mäkšie.Japonsko obnovilo lov veľrýb. Vraj zachovávanie tradície. Ale tradičné rybárske člny nepoužívajú. Polievka zo žraločích plutiev. Kedysi jedlo len pre cisára. Teraz desiatová polievka. Uloví sa žralok, tomu sa odrežú plutvy, chvost a hodí sa naspäť do vody. EÚ urobila len to, žeEÚ lode musia doviesť rovnaký počet žralokov, ako majú sád plutiev, aby bolo zabezpečené, že budú zabité. Pre Áziu to neplatí.
Korytnačky porcujú živé tak, že hlavu odrežú ako poslednú, aby bola stále fresh. Medzitým ju porcujú, odrezávajú z nej.Nespomenul som vzácne zvieratá. Odrežú roh nosorožcovi pílou, toho zmrzačeného nechajú tak. Kým neskape. Tigre slávne porcovali aj v ČR. Pre aziatov.Nebol by problém zabíjať zvieratá na mäso. Ale nedávno aj v ČR bol škandál, ako sa chovajú na niektorých bitúnkoch ku zvieratám. To tunajšia krutosť je nič oproti tomu, ako sa chovajú vo vyspelých, ale sadistických spoločnostiach, ako je Kórea, Japonsko, Čína.Je smutné vidieť z Holandska z bitúnku záber, ako zle zabité prasa hodia do takmer vriacej vody (60stC, spôsobuje popáleniny) a ono tam zúfalo pláva a kvičí. Na otázku ako často sa to deje, odpoveď je že často.Alebo prípad BIO farmy, kde boli zvieratá týrané. Kožušinové farmy, kde zvieratá majú extra peklo naviac.
Žiaľ, chceme všetkého veľa a lacno. Je rozdiel, keď farmár chová v prírode prasiatka, kravy, kozy, ovce, riadne s láskou sa o ne stará a viete, že boli zabité čo najšetrnejšie, pretože tí ľudia ich majú radi vs. veľkovýroba, kde na bitúnok idú aj zvieratá zaživa hnijúce (utrpenie zvierat i ohrozenie zdravia ľudí) lebo peniaze sú na prvom mieste.Mám rád mäso. Nemám problém jesť "umelé" bravčové, hovädzie. Keď nám vyhovujú "umelé" orgány vypestované v labákoch (komu dnes vadí "umelá" koža z ľudských buniek na transplantáciu?), prečo nie "umelé" mäso z neumelých buniek? Ako bonus, také mäso vďaka sterilnému prostrediu nebude kontaminované salmonelou, antibiotikami, a pod. V konečnom dôsledku bude bezpečnejšie ako mäso zo zvierat zabíjaných v noci mimo veterinárny dozor.
Určite lepšie, ako Nórske karcinogénne farmové ryby.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 10. 2019 23:18

Zaujimalo by ma, ze kde vezmu60 DNA toho dinosaura Mimochodom skusili ste uz porovnat rychlokvasene kuracie maso z obchodu s domacou sliepkou? Pripadne kohuta, kacicu, hus, atd. Spoiler: Nie je to rovnake.To, ze sa to maso zo skumavky podarilo vyrobit este neznamena, ze pri pasovej vyrobe to bude ekologickejsie nez zabijat zive zviera alebo ze bude vysledok zdravsi. Ten kus syntetickeho svalu tiez treba nejak "nakrmit" a tiez sa k nemu mozu dostat bakterie. Dokonca aj take s ktorymi by si imunitny system kurata poradilo. Aby nakoniec pravidelny synteticky hambac nenahradil intenzivnu antibioticku kuru.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
31. 10. 2019 19:53

Jaký smysl má pojídání syntetického “masa”, kterému pochopitelně chybí úplně vše, co živočich vstřebá ve volné přírodě a díky čemuž je kvalitní maso právě tak unikátní a vytříbené? A dokonce nemá ani hlavní komoditu, kterou pojídači masa argumentují jako zásadní - B12.ŽÁDNÝ.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
31. 10. 2019 19:43

Ano, jde o maso = ham = jídlo. Klidně si dám i želví polévku (domorodci v Jižní Americe se smějí pošukům z civilizace, co tam běhají v zelených ne(eko) tričkách a káží jim, co smí nebo nesmí lovit, hned jak vetřelci vypadnou, místní zase dělají to, na co jsou po milénia zvyklí), nejsem a nikdy nebudu zvířecí rasista. Přijmu na svém talíři každé zvíře, které mi zachutná.
Dodatek: Mluvím o skutečném mase (mrtvolách), syntetické přenechám klimatickým alarmistům, zeleným aktivistům, spasitelům zvířat a multikulturalistům, dobrou chuť přeji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
31. 10. 2019 18:17

Čili by neměl být problém ani steak z člověčiny... :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 10. 2019 16:32

A bude zvlášť slon z cirkusu, slon ze zoo a slon z Afriky? Vždyť na chuť masa má ohromnou vliv to, čím se zvíře stravuje a kolik má pohybu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
31. 10. 2019 16:17

radsi bych si dal original, ale na zkousku proc ne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (19)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
31. 10. 2019 16:15

Áááájéje, to zas bude mánie ... A všichni si budou mlaskat jak jim ten syntetickej slon chutná a přitom "neublížili žádnýmu žvižátku ..."

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor