Klokaní a exotika? Však to u nás bylo před 10 lety levnější jak hovězí a klokaní farma byla v ČR na každém druhém rohu. 😁 Pravda, nevím jaká je situace teď.
takze nadpis jako vzdy zase lze
Fuj.
Najväčšie nešťastie tohto bude len to, že to budeme jesť my belosi, súcitiaci so zvieratami, kým Aziati tým budú opovrhovať, lebo kým to ešte nedýcha pri príprave, alebo konzumácií, nie je to fresh a nechcú to.Stále jedávajú opičie mozgy, zo živej opice. Ryby, hlavonožce zaživa, ako sashimi. Grilujú chobotnice na ohni, žívé. Ryby porcujú bez umŕtvenia. Psy, mačky varia zaživa, so zviazanými nohami. Predtým ich bijú palicami, aby ich mäso bolo mäkšie.Japonsko obnovilo lov veľrýb. Vraj zachovávanie tradície. Ale tradičné rybárske člny nepoužívajú. Polievka zo žraločích plutiev. Kedysi jedlo len pre cisára. Teraz desiatová polievka. Uloví sa žralok, tomu sa odrežú plutvy, chvost a hodí sa naspäť do vody. EÚ urobila len to, žeEÚ lode musia doviesť rovnaký počet žralokov, ako majú sád plutiev, aby bolo zabezpečené, že budú zabité. Pre Áziu to neplatí.Korytnačky porcujú živé tak, že hlavu odrežú ako poslednú, aby bola stále fresh. Medzitým ju porcujú, odrezávajú z nej.Nespomenul som vzácne zvieratá. Odrežú roh nosorožcovi pílou, toho zmrzačeného nechajú tak. Kým neskape. Tigre slávne porcovali aj v ČR. Pre aziatov.Nebol by problém zabíjať zvieratá na mäso. Ale nedávno aj v ČR bol škandál, ako sa chovajú na niektorých bitúnkoch ku zvieratám. To tunajšia krutosť je nič oproti tomu, ako sa chovajú vo vyspelých, ale sadistických spoločnostiach, ako je Kórea, Japonsko, Čína.Je smutné vidieť z Holandska z bitúnku záber, ako zle zabité prasa hodia do takmer vriacej vody (60stC, spôsobuje popáleniny) a ono tam zúfalo pláva a kvičí. Na otázku ako často sa to deje, odpoveď je že často.Alebo prípad BIO farmy, kde boli zvieratá týrané. Kožušinové farmy, kde zvieratá majú extra peklo naviac.Žiaľ, chceme všetkého veľa a lacno. Je rozdiel, keď farmár chová v prírode prasiatka, kravy, kozy, ovce, riadne s láskou sa o ne stará a viete, že boli zabité čo najšetrnejšie, pretože tí ľudia ich majú radi vs. veľkovýroba, kde na bitúnok idú aj zvieratá zaživa hnijúce (utrpenie zvierat i ohrozenie zdravia ľudí) lebo peniaze sú na prvom mieste.Mám rád mäso. Nemám problém jesť "umelé" bravčové, hovädzie. Keď nám vyhovujú "umelé" orgány vypestované v labákoch (komu dnes vadí "umelá" koža z ľudských buniek na transplantáciu?), prečo nie "umelé" mäso z neumelých buniek? Ako bonus, také mäso vďaka sterilnému prostrediu nebude kontaminované salmonelou, antibiotikami, a pod. V konečnom dôsledku bude bezpečnejšie ako mäso zo zvierat zabíjaných v noci mimo veterinárny dozor.Určite lepšie, ako Nórske karcinogénne farmové ryby.
Zaujimalo by ma, ze kde vezmu60 DNA toho dinosaura 😀 Mimochodom skusili ste uz porovnat rychlokvasene kuracie maso z obchodu s domacou sliepkou? Pripadne kohuta, kacicu, hus, atd. Spoiler: Nie je to rovnake.To, ze sa to maso zo skumavky podarilo vyrobit este neznamena, ze pri pasovej vyrobe to bude ekologickejsie nez zabijat zive zviera alebo ze bude vysledok zdravsi. Ten kus syntetickeho svalu tiez treba nejak "nakrmit" a tiez sa k nemu mozu dostat bakterie. Dokonca aj take s ktorymi by si imunitny system kurata poradilo. Aby nakoniec pravidelny synteticky hambac nenahradil intenzivnu antibioticku kuru.
Upřímně, jsem si jistý, že minimálně 80 % lidí v těch kuřatech žádný rozdíl nepozná, včetně mě. A docela rád bych vás viděl při slepém testu. 😉
Jaký smysl má pojídání syntetického “masa”, kterému pochopitelně chybí úplně vše, co živočich vstřebá ve volné přírodě a díky čemuž je kvalitní maso právě tak unikátní a vytříbené? A dokonce nemá ani hlavní komoditu, kterou pojídači masa argumentují jako zásadní - B12.ŽÁDNÝ.
Priemyselne chované zvieratá v uzavretých halách považujete za prírodu?Si myslíte, že to kura zo supermarketu prežilo krásny a dlhý život niekde na trávičke, slniečku, len si zobkalo semiačka?
A taurin... Proto jsou vegetariáni/vegani tak hubení 😃
Ano, jde o maso = ham = jídlo. Klidně si dám i želví polévku (domorodci v Jižní Americe se smějí pošukům z civilizace, co tam běhají v zelených ne(eko) tričkách a káží jim, co smí nebo nesmí lovit, hned jak vetřelci vypadnou, místní zase dělají to, na co jsou po milénia zvyklí), nejsem a nikdy nebudu zvířecí rasista. Přijmu na svém talíři každé zvíře, které mi zachutná.Dodatek: Mluvím o skutečném mase (mrtvolách), syntetické přenechám klimatickým alarmistům, zeleným aktivistům, spasitelům zvířat a multikulturalistům, dobrou chuť přeji.
Názor byl 1× upraven, naposled 31. 10. 2019 19:46
Na YT sú videá ako vyzerá príprava želv. Pri plnom vedomí ich pripravujú. Najpr urežú nohy, aby nepoškrábali. Nožom ju otvárajú na dolnú a hornú časť, hlavu stále nechávajú žiť, aby korytnačka bola fresh a postupne ju porcujú, stále so živou hlavou. Hýbe sa, je fresh. Je fresh, to je základ. Veď keby s jej pred ľuďmi odrezal hlavu, aby sa netrápila, čo by si o tebe pomyslel 4. zákazník v poradí, pokiaľ by sa už nehýbala, no nie?Na YT nájdete video, ako v Americkom miestnom supermarkete v čínskej štvrti, majú v chladničkách živé korytnačky s odrezaným pancierom, ktoré sa celý čas hýbu, dýchajú, ale sú spomalené z podchladenia. Takto tam je niekoľko dní, fresh čakajúca na zákazníka.Mne nepríde byť lepším človekom používajúc sadistické bezcitné spôsoby krutého, pomalého zabíjania zvierat.
Hm, s těmi želvami to zrovna není nejlepší příklad, ale tak sadisti se u toho určitě cítí dobře a jistě jim to posiluje chuť k jídlu. Proč by se vlastně na zvířata měly brát nějaké ohledy, jsou to stejně jenom zvířata, že jo? 😝Já, když se kolem sebe dobře podívám, tak vidím, že největší zvířata tady na Zemi jsou lidi. Myslím, že si zaslouží to samé. A taky na tom usilovně pracují.
Názor byl 1× upraven, naposled 1. 11. 2019 11:16
Čili by neměl být problém ani steak z člověčiny... :)
A bude zvlášť slon z cirkusu, slon ze zoo a slon z Afriky? Vždyť na chuť masa má ohromnou vliv to, čím se zvíře stravuje a kolik má pohybu...
radsi bych si dal original, ale na zkousku proc ne.
si psychopat ze bez vrazdy ti to nechuti?
O to nejde. Laboratorně vypěstované maso bude chutnat synteticky. Na chuť masa má vliv prostředí, strava, pohyb zvířete, a další stovky různých proměnných.
pockajme si na uzivatelske testy, ale ja tipujem ze to bude velmi podobne. urcite to nebude chutit ako latex, alebo co si pod syntetickym kto predstavuje 😀kazdopadne je to mala dan za odstranenie utrpenia zvierat
Staci si ten clanek poradne precist. Sami autori toho "masa" rikaji, ze to nechutna tak jako normalni maso. Takze kdyby prodavali umele veprove, lidi jim to hodej na hlavu, protoze okamzite poznaj ze to nechutna jako veprovy. Jenze kdyz reknou ze to je "zirafa", tak to nikdo nemuze rict ze je to fake, protoze malokdo pravou zirafu ochutnal.
Na chuť má vliv víc věcí. Například v případě laboratorně pěstovaného hovězího má na chuť výrazný vliv absence tukových buněk. Ovšem pokud vím, tak už se pracuje i na tom, protože se z toho začíná stávat stále větší byznys a v zájmu podnikatelů samozřejmě je, aby chuť byla co nejvěrnější (jinak by to nejspíš moc lidí nekupovalo).
Vražda za účelem obživy je v přírodě naprosto normální a přirozená věc.
hej, ale my sme uz niekde inde a mame tu moc to obmedzit. a nejde iba to to zabitie na konci, ale cely shitny zivot. ziadny fyzikalny zakon nezakazuje zabijat ludi a napriek tomu to mame zakazane.
Promluvme si až příroda přestane za účelem potravy vraždit nás, ok? Začnéme s bakteriemi
kladies svoj intelekt na rovnaku uroven s bakteriami? 😀
Vy snad chcete diskriminovat bakterie či jednobuněčné organismy v jejich právech na život!? To je ale skandál, takhle tu jednotnou EU nikdy nevybudujeme! Veškerý život si je roven, to si pamatujte, vy jeden hnusný pravicový extrémisto! :-O
Vy ste niekde inde...Ja si tu rybu alebo zajaca kludne zabijem, osklbem, naporcujem, namarinujem a upeciem sam. Chuti mi to viac a citim sa pritom byt viac clovekom nez keby som si sadol s krabickou pukancov na gauc a naladil si CS hlada superstar.
Poslední dobou mi to tu přijde jako v Absurdistánu (Idiocracy, 2006)... stejně nakonec vždy vyhraje selský rozum a příroda... Do Vesmíru OK, než se tam naučíme chovat zvířata, ale každý výživář, zootechnik, přírodovědec ví, že umělé maso je p*čovina na n-tou. Stejně to dopadne tak, že to budou jíst chudí, protože to bude levné... stejně jako to, co jí teď z Kauflandu...
gratulujem k vysokej tienovej pozicii v absurdistane.
tak ty si jasny
Tak si to omez, ty génie. Právě že jsme někde jinde, hlavně díky tomu, že jsme začali žrát tepelně opracované maso. Do té doby jsme neměli dost živin k rozvoji mozkové kůry..Žer si třeba šutry, ale nekecej tu voloviny o vraždách, dutá hlavo.
Pane prave jsem zavrazdil mrkev..😀
ta nema mozog a nervovu sustavu. cim vyssi zivocich, tym emotivnejsie reaguje na negativne podnety. a je mytus ze zvierata, konkretne cicavce su bez vedomia a omnoho nizsie ako my. naopak, posledne roky sa ukazuje ze zvierata su omnoho inteligentnejsie ako sme si mysleli. ak je bez problemov mozne zabit zviera, z pohladu biologie by nemalo byt trestane zabitie cloveka. ci naopak, ak nieje mozne zabit cloveka, mali by sme spravit vsetko preto, aby sme nezabijali zvierata.
jake vrazdy?😳
to je taka ta zabavna cinnost kedy ukoncis inemu zivocichu zivot mimo sebaobrany
Áááájéje, to zas bude mánie ... A všichni si budou mlaskat jak jim ten syntetickej slon chutná a přitom "neublížili žádnýmu žvižátku ..." 😀😀😀
Rovnako synteticky sa vyrába ľudská koža na transplantácie.Odmietnete transplantáciu umelého srdca preto, že bolo vypestované z ľudských buniek, lebo to nie je pre vás ono, pokiaľ kvôli tomu nezomrel nejaký človek?Keď budete mať popáleniny, odmietnete umelú kožu vypestovanú z vašich buniek, lebo to nie je ono, vy chcete neumelú stiahnutú kožu z iného človeka?Odmietate umelé oplodnenie, lebo to nebolo na prírodno?Čo tak liečivá, umelé, synteticky vyrobené látky, zakázať? Požadujete len prírodné neumelé liečivá?Čo operácia pod narkózou? Ste za prírodnú operáciu? Bez narkózy?
😀😀😀 vedle jak ta jedle 😀😀😀 Syntetický maso s "chutí slona nebo žirafy" je nepotřebnej rozmar, na kterým budou jen dotyčný firmy vydělávat solidní prachy na blbečcích, kteří to budou chtít ochutnat. Proč do toho plete zdravotnictví?
Protože ti gurmáni pomůžou celý obor zkomercializovat a zaplatí počáteční růst průmyslu, takže jednou mohou vyrůst farmy pěstující umělé maso, jehož výroba bude levnější, než chování hospodářských zvířat. Navíc to půjde pěstovat třeba i na Marsu, nebo na generačních lodích budoucnosti. Tato technologie spolu s hydroponií nám může otevřít cestu k vesmíru stejnou měrou jako znovupoužitelné rakety Elona Muska. Taky nám to jednou může zachránit kůži, kdyby se věci zvrtly a věci na povrchu země nabraly špatný směr v podobě klimatické či jiné globální katastrofy. Nikdo vám zatím váš steak z krávy nebere. Toto je kšeft jako každý jiný, pokud bude mít kupce, tak přežije a třeba jednou vytlačí živočišnou výrobu, pokud to nikdo kupovat nebude, tak se z toho stane okrajová záležitost, nebo to zanikne. Nic víc, nic míň.
Hm, jenom jestli ti blbečci na to náhodou nevydělali na vás. Moc by mě to s vašimi názory nepřekvapilo. 😀
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.