Podle německého magazínu byla Tesla Model S na okruhu Nürburgring o cca 20 sekund rychlejší než Taycan

Aktualizováno 18. 9. 2019

Podle magazínu Auto Motor und Sport speciální varianta Tesly S, nazvaná Plaid Powertrain, na německém motoristickém okruhu Nürburgring překonala rekord, který zde nedávno vytvořilo Porsche Taycan.

Z momentálně  dostupných informací plyne, že Tesla S byla o cca 20 sekund rychlejší než Taycan – což odpovídá času 7 minut a 23 sekund. Tento výsledek však ještě čeká na ověření.

Jasné není ani to, jak přesně se auta, která dosáhla výše uvedených časů, liší od skutečných produkčních vozů. Ani jedna z obou automobilek totiž zatím nezveřejnila oficiální specifikaci.

Elon Musk nicméně již na Twitteru odhalil, že na podzim příštího roku bude uvedena do výroby sedmimístná Tesla S Plaid, která by prý měla být ještě rychlejší.


Elon Musk se chlubí, že Tesla Model S vytvořila nový traťový rekord v Kalifornii

Jak jsme vás již informovali, Elon Musk slíbil, že Tesla Model S se objeví na německém motoristickém okruhu Nürburgring. Zde se bude snažit překonat čas stanovený Taycanem od Porsche, který tuto náročnou trať urazil za 7 minut a 42 sekund.

Nyní se na Muskově Twitteru objevilo oznámení, že Tesla S zajela nový traťový rekord (pro čtyřdveřové automobily) na WeatherTech Raceway Laguna Seca v Kalifornii.

To je sice zajímavé, ale většina lidí je pochopitelně zvědavá hlavně na to, co dotyčný vůz předvede na výše zmíněném Nürburgringu – a to včetně generálního ředitele Porsche Cars North America Klause Zellmera.

„Milujeme soutěžení,“ uvedl Zellmer v rozhovoru pro CNET a dodal, že jeho společnost má velký respekt ke každému, kdo se do Německa rozhodne vydat a ukázat co jeho auto dokáže.

Zdá se, že se už brzy dočkáme. Podle dostupných informací je totiž Tesla na místě. Konkrétně jde o Model S s několika úpravami: větší spodní přední mřížkou, sportovními pneumatikami, širšími lemy blatníků atd.

Proslýchá se, že tyto modifikace by se mohly stát speciálním edičním balíčkem – což by Muskovi případně umožnilo tvrdit, že Tesla, která vytvořila rekord, byla produkčním vozem. Stejně tak se šíří zvěsti o tom, že jízda se uskuteční v sobotu 21. září a na místo řidiče usedne bývalý pilot formule 1 Nico Rosberg.

Titulní foto: mariordo59, CC BY-SA 2.0

Diskuze (70) Další článek: Děti z incestu se rodí mnohem častěji, než byste si mohli myslet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,