Wi-Fi | Router | Netgear

Orbi Dual je mesh od Netgearu, který pokryje Wi-Fi i rozlehlé domácnosti. Nestojí přitom moc

Mesh routery jsou sice skvělým řešením pokrytí i větších domácností kvalitním a rychlým Wi-Fi signálem, jejich cena je ale poměrně vysoká. Netgear představil novou řadu Orbi Dual, u které se zaměřil mimo jiné právě na cenu. Ta je nižší, než bývá obvyklé. 

Netgear Orbi WiFi System AC1200 zahrnuje jak hlavní router, který se připojuje k internetovému připojení, tak i dva satelity pro efektivní předávání signálu a jeho rozšiřování. Maximální teoretická propustnost je až 1,2 Gb/s (2,4 GHz - až 400 Mb/s, 5 GHz - 866 Mb/s), přičemž dle Netgearu lze takto pokrýt až 400 m2. Bude ale samozřejmě záležet na konstrukci bytu či domu.

Nový systém přichází i s novým designem, kdy se jedná o poměrné malé bílé kostky o velikosti 10,4 × 10,4 × 6,9 cm. Mezi porty jsou dva gigabitové a jeden wan ethernet port a z pohledu podporovaných technologií nechybí MU-MIMO.

Interní hardware je postaven na čtyřjádrovém procesoru s frekvencí 710 MHz s 512 MB operační paměti a 256MB interní flash pamětí. Routery lze nastavovat i ovládat pomocí speciální mobilní aplikace.

Celý systém s routerem a dvěma satelity má stanovenou cenu 230 dolarů, v přepočtu tedy kolem 6 400 Kč včetně daně

Diskuze (10) Další článek: Herní notebook Razer Blade 15 Advanced chce zaujmout opticko-mechanickou klávesnicí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,