Jo třeba nákupy pečiva na rohlíku začali balit do nějakých eko rozložitelných sáčků z kukuřice. Vypadá to jako plast, ale jak nám v tom přišly poprvé rohlíky, tak si říkám druhej den " Jaktože jsou ty rohlíky úplně tvrdý"? On totiž tento kukuřičný "plast" je silně permeabilní pro vlhkost - takže pokaždé, když přiveze rohlík rohlíky, tak vezmu svůj igeliťák a rohlíky do něj přendám. Takže namísto jednoho pytlíku, se spotřebují hned dva. A to je ještě potřeba se na to podívat z pohledu výroby - tu kukuřici musí někdo zaset, vypěstovat, hnojit (a hnojivo vyrobit), stříkat (další sajrajty na výrobu), sklidit - na tohle se spotřebuje hromada nafty atd atd. A ještě kdoví jak náročným procesem se spotřebou kdovíjakých chemikálií vyrobit ten sáček... Vsadil bych se, že ekologická zátěž jednoho takového "eko sáčku" je tak 4x+ vyšší než obyč PE sáčku