Technologie | Samsung

Patent od Samsungu popisuje struktury ohebného Super AMOLED displeje

Divizi Samsung Displej byl přiznán podaný patent, který rozebírá strukturu a technologie skládacích a překládacích displejů. Patent navíc řeší i typ displejů, které se nerozbijí při nárazu na tvrdý povrch. V budoucnosti by tyto patentované technologie a řešení mohly přispět ke komerčně prodávaným Samsungům s displeji, které půjde ohnout nebo rovnou přeložit napůl.

01.jpg02.jpg
Podle patentu od Samsung bude displej s pružným substrátem zasazen do pružného těla s „umělými svaly“

Samotná invence se skládá z jedné elektrodové vrstvy, dielektrického elastomerového filmu, a druhé elektrodové vrstvy umístěné na horní nebo na spodní část pružného displejového panelu. Napětí může být různé míře aplikováno na každou vrstvu elektrod zvlášť, takže může teoreticky dojít k zakřivení displeje automaticky, tedy aniž byste se jej vůbec dotkli.

03.jpg04.jpg05.jpg
Displej s tělem půjde ohnout uprostřed, na jednu i na druhou stranu, ale také i na svém začátku. Ohnout jej půjde ručně se spolehnout na automatiku

Flexibilní displej obsahuje ohebný plastový substrát, který má vynikající tepelnou odolnost a pevnost. Na výběr je však několik variant substrátu, např. Polyethylennaftalát (PEN), Polykarbonát (PC), Polyakrylát (PAR), polyethersulfonát (PEI), Polyethersulfon (PES) nebo Polyimid (PI).

Via Patentlymobile

Diskuze (4) Další článek: Zprávy Živě: Svět zažil další Black Friday a v Česku nefungoval Google

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,