Kryptoměny | Bitcoin | PayPal

PayPal spouští podporu kryptoměn. Chce pomoci jejich globálnímu rozšíření

Cena bitcoinu včera prudce vyletěla. Důvodem může být oznámení společnosti PayPal, že během několika týdnů začne podporovat kryptoměny Bitcoin, Litecoin, Ethereum a Bitcoin Cash.

Digitální měny ovšem zatím budou dostupné pouze pro americké uživatele. Firma však oznámila, že v první polovině příštího roku funkci rozšíří na další trhy a také do své služby Venmo. Podporu spouští ve spolupráci s firmou Paxos Trust, jejíž služby při nasazení kryptoměn využil v USA i Revolut.

Pro Bitcoin a kryptoměny obecně je podpora ze strany PayPalu velmi pozitivní zpráva. Tímto krokem se totiž může snadno dostat k obrovské mase lidí, PayPal má totiž aktuálně téměř 350 milionů uživatelů, kteří takto snadno získají možnost jak kryptoměny nakupovat, držet a prodávat. Na druhou stranu, ale PayPal prozatím neumožní kryptoměny posílat mezi uživateli, ani mimo platformu. Během příštího roku však umožní s kryptoměnami platit.

Firma totiž v kryptoměnách vidí budoucnost a její CEO Dan Schulman dokonce ke spuštění prohlásil, že podle něj je přechod k formám digitálních měn nevyhnutelný a přináší s sebou jasné výhody ať už jde o lepší finanční začlenění, lepší efektivnost, rychlost a odolnost platebního systému.

Podle Schulmana digitální měny v budoucnu také umožní vládám snadněji vyplácet finanční prostředky občanům, čímž zajisté naráží na pondělní pondělní projev šéfa Americké centrální banky (FED), o možné spoulpráci se soukromým sektorem na vytvoření digitálního amerického dolaru.

Diskuze (15) Další článek: Čína oznámila, jaké komerční vesmírné projekty chce realizovat během nadcházejících 5 let

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,