Chytrá domácnost | Philips

Philips Hue má novou aplikaci. Naučila se lépe automatizovat domácnost

Philips uvedl novou verzi své aplikace Hue pro ovládání chytrých světel v domácnosti. Ta v základu zachovává design předchozí verze, přináší ale zjednodušení a hlavně lepší možnosti automatizace.

Nová, v pořadí již čtvrtá, generace aplikace přináší lehce přepracovanou domovskou obrazovku, kde se zobrazují nejen vaše světla, ale i scény pohromadě. Scény jsou přitom jakési virtuální balíčky, které umožňují ovládat více světel dohromady byť se třeba nachází v několika místnostech.

Screenshot_20210602-165619.pngScreenshot_20210602-165625.pngScreenshot_20210602-165628.png 
takto vypadá nová verze aplikace Philips hue

Největší změnou je ale záložka s automatizacemi. Ty navazují na původní rutiny, jdou ale nyní ještě dále. Lze tak nastavit automatické zhasnutí/rozsvícení světel při návratů či opuštění domova, ale i v závislosti na denní době, západu slunce apod. Tyto automatizace lze přitom vztáhnout i na další členy domácnosti a tak systém například nevypne světla v momentě, kdy opustíte dům, který ale není prázdný.

Společně s tím aplikace doznala značné spousty dalších drobných vylepšení a optimalizace, aby byla pro uživatele o něco více přívětivější. Lépe přístupné je například nastavení jednotlivých světel či místností, které není nutno složitě hledat v nastavení. Podobně to má třeba i Google Home a další aplikace.

Pokud aplikaci hue využíváte, můžete si ji aktualizovat skrze Play Store či App Store.

Váš názor Další článek: Sledujte start rakety Falcon 9 s kosmickou lodí Dragon 2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,